2022.07.25.
Kőrös- Körül Nők Egyesület
Sajtóközlemény

Lezárult a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01604 számú „Társadalmi aktivitás fokozása Kiskőrösön a Kőrös- Körül Nők Egyesületével” című projekt megvalósítása
-Hirdetés-

A Kőrös- Körül Nők Egyesület 2020. évben nyújtott be pályázatot „Települési és tematikus együttműködési programok támogatása” pályázati felhívásra, amely kedvező elbírálást nyert.

A pályázat megvalósításához a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01604 projekt keretében 2 000 000 Ft támogatási összeget biztosított. A projekt keretében 13 hónapon keresztül különféle programok kerültek  szervezésre Kiskőrösön.

A pályázat megvalósítása során a megítélt támogatásból a KőrösKörül Nők Egyesület egy 17 rendezvényből álló rendezvénysorozatot valósított meg. A „Kiskőrös rózsája” horgolókör tevékenysége bővülésével „Süssünk-főzzünk közösen hagyományos módon” programsorozat indításával a hagyományos ételek egészségtudatos elkészítését (pl: helyben termelt gyümölcsök népszerűsítése, kóstoltatása, hagyományos ételek készítésének bemutatását, helyben termelt zöldségek gyümölcsök téli tartósításának bemutatása) valósítottuk meg. Emellett megmaradt a horgolás „tudományának átadása” a programsorozat néhány rendezvénye, főként az ünnepekhez, rendezvényekhez kapcsolódó kézimunkák készítése alkalmából. A hagyományos ételek elkészítését  a Hagyományok Házában mutattuk be kóstoltatással egybekötve. Megvalósításra került három az Egészséges táplálkozás, Életviteli tanácsadás, Lelki egészség témakörű előadás is.

A projekt sikeresen és eredményesen lezárult, a résztvevők széleskörűen megismerhették  és  megkóstolhatták a hagyományos ételeket.

További információ kérhető:
Csányi Józsefné– elnök
Kőrös- Körül Nők Egyesület
6200 Kiskőrös, Róna utca 10.

Kiemelt kép: VIRA.HU archív

MEGOSZTÁS
Írta: vira