Avagy hagyománnyá válik Soltvadkerten, a Vadkerti tó körüli futás, ami 24 óra hosszán át tart. Először 3 évvel ezelőtt Lajos Tímea ötlete alapján került megrendezésre, azóta pedig minden nyáron megrendezik a futást.

Ez a sportesemény nem egy hagyományos verseny, hiszen itt a részvétel a fontos, illetve, hogy minden percben legyen egy futó a pályán. Augusztus 12-én, azaz péntek délután 15:00 órakor startolt el az első futó, ezzel elkezdődött a 24 órás futás. 30 percenként indultak el az újabbnál újabb résztvevők. Volt lehetőség előzetes regisztrációra is, ez esetben a lelkes futni vágyó előre megbeszélt időpontban futott. Akinek viszont nem volt lehetősége részt venni az előregisztráción, az a helyszínre, a Vadkerti-tó főbejáratához érkezve is indulhatott a futáson. A sporteseményen összesen 74 fő futott, és így 1015 km távot teljesítettek.

-Hirdetés-

Ez a futás kiváló lehetőség a kezdő futóknak is motivációjuk erősítése érdekében. A kocogóknak további lehetősége volt arra, hogy megtapasztalhassák a Vadkerti tavat körülvevő természeti szépségeket, ami ösztönözheti őket arra, hogy legközelebb is válassza a Vadkerti tavat, ha futni, kocogni kíván.

Egy kör, azaz az 5 km-es táv útvonala: Strandbejárat-Kalandpark-Tanösvény- Híd- Májer köz- Szitakötő vendégház- kékkút- kövesútra ki- első utca balra- jobbra kerítés mellett – Strandbejárat.

Jómagam is 19:00 óra előtt érkeztem meg a bejárathoz, majd a 19:00 órakor indulókkal együtt 37 perc alatt teljesítettük az egy körös távot. A csapatban voltak többen akik rövid pihenő után újabb kört futottak még az este-éjszaka folyamán. Én csak 1 kört vállaltam, hiszen kezdő futóként a közelmúltban értem el az 5 km-es célt.

Timi elmondta, hogy hagyományt kíván teremteni a 24 órás futással, jövőre ismét tervezi a szervezést. Én biztosan részt veszek rajta, akár több kört is teljesítve már. Az elmúlt időszakban megtapasztaltam a futás szépségeit, ez a futás pedig rávilágított arra, hogy csapatban még nagyobb fejlődést érhetünk el!

Hajrá minden futónak! Köszönjük Timi a szervezést!

MEGOSZTÁS