Az idén már hatodik alkalommal szerveztek angol nyelvi tábort Csengődön. Az öt napos program ezúttal is a  WAFT Alapítvány koordinálásával valósult meg, és – mint azt Farkas Gyula, a Csengődi Baptista Gyülekezet gondnoka, az alapítvány kuratóriumi tagja elmondta – a programok szerevezéséből és a megvalósításból az Út a Reményhez Alapítvány és a csengődi gyülekezet egyaránt kivette a részét.

–Szilágyi Kornél és felesége, Ruth volt idén is a tábori programok fő szervezője, Mészáros Nándor gyülekezetvezető és Kotmájer Mihály lelkipásztor pedig a napi programokat koordinálta. A gyerekeket életkoruk és előzetes angoltudásuk alapján két csoportba osztották: a tíz év alattiak tanítását a kanadai Barbara Morris és unokája, Mercedes vállalta. Ők most vannak életükben először Európában. A nagyobbak nyelvi oktatását John Ahn koreai származású tanító, a Budapesti Koreai Gyülekezet lelkipásztora végzi, aki négy éve él Magyarországon és jelenleg orvostanhallgató. Johnt két gyermeke, Gloria és Liam segítette a hét folyamán – mondta Farkas Gyula.

John Ahn és Barbara Morris
-Hirdetés-

–Ebben az évben a korábbiakhoz képest igen sok, több mint harminc általános iskolás korú gyermek jelentkezett a táborba, főként Csengődről, de Tabdiról és Kiskőrösről is érkeztek – mondta Mészáros Nándor gyülekezetvezető.

–Az öt nap során az angol nyelvű önismereti tananyagon kívül bibliai üzenetet hallgathattak és angol nyelvű énekeket is tanulhattak a gyerekek. A programokat reggeli torna, játékok, sport és vetélkedők is tarkították. Csütörtök délután Szabó Balázs gospel zenész is ellátogatott a táborlakókhoz egy koncert erejéig. A táborunk szervezését a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programja is támogatta 200 000 forinttal. Köszönet érte!

Mozgásra a tábor minden napján sor került

–Az ízletes ebédet a csengődi iskola étkezőjében fogyaszthattuk el, a délutáni uzsonnához és a vendégek ellátásához pedig sok felajánlást is kaptunk. Köszönjük szépen! Továbbá külön köszönjük a Darts klub segítségét, valamint a Csengődi Szabadidő Egyesületnek a pincehelyiség és a csengődi vendégház használatának lehetőségét. A tábor hang- és vizuáltechnikai munkáit és a közösségi média megjelenéseket Farkas Alex végezte.

Nagyon sokat segítettek a tábor szervezésében és a programok megvalósításában a középiskolás önkéntes diákok is, köszönjük Csengődi Kamilla, Lajter Hanna, Lajter Márk és Mészáros Abigél segítségét – zárta szavait Farkas Gyula.

A fiatalok sokat segítettek a tábor szervezésében és a programok megvalósításában

Az angol tanulás és a közösségépítés azonban a tábor zárásával nem ért véget, hiszen ősztől újra havonta egyszer angol nyelvi klubba várják az érdeklődő gyerekeket, ezek időpontjáról tájékozódni a csengődi gyülekezet Facebook oldalán lehet.

Az utolsó nap délutánján a gyerekek bemutatták a héten tanultakat a szülőknek, majd az ötnapos tábor vidáman, közös énekléssel, kötetlen beszélgetéssel, szeretetvendégséggel zárult.

(A fotókat a tábor szervezői és segítői készítették.)

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (42 db kép)
MEGOSZTÁS