Írta: vira

Mintegy 4,2 milliárd forint állami forrásból négysávosra bővítik az 52-es főutat Kecskeméten, illetve felújítják, korszerűsítik a már korábban is széles útszakaszokat; a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. (NIF) megbízásából a beruházást a Hazai Építőgép Társulás Zrt. végzi.

A munkálatok ideje alatt, várhatóan 2024 tavaszáig ideiglenes forgalomkorlátozások is lesznek.     
-Hirdetés-

    A NIF tájékoztatása szerint a fejlesztés első ütemében megújul az 52-es főút és az 5-ös főút Vízmű utca közötti szakasza. A projekt célja a városközpont és az M5-ös autópálya közötti menetidő csökkentése, az útszakaszon tapasztalható torlódások csillapítása és a csomópontok áteresztő képességének növelése, biztonságosabbá tétele.     
Az 52-es főúton, Kecskemét lakott területén a sávbővítéses szakaszok mellett csaknem két kilométer hosszú kerékpárút is épül, és két turbó körforgalmat is kiépítenek az Olimpia utcánál és a Sport utcánál.

    A Katona József Gimnázium előtti buszmegállót, valamint a Boldogasszony téri jelzőlámpás gyalogos-átkelőhelyet áthelyezik.

A Katona József Gimnázium előtti buszmegálló is áthelyezésre kerül 

A Vízmű utcai jelzőlámpás csomópont korszerűsítésekor a Vízmű utcában és az Izsáki utat érintő mindkét ágon további egy-egy kanyarodósávot alakítanak ki.   

 

Forrás: MTI
Képek: Google Térkép 

MEGOSZTÁS