Folytatódik a Gyerekektől-gyerekeknek mesesorozat. Ma Albert Ágoston és Kiss-Tóth Gergő (Bem iskola, nemsokára 3.c) meséje következik. A téma és a szereplők is hasonlók, azért választottam a mai napra az ő két, rövidebb meséjüket. A hasonló szereplők oka, hogy egyik magyarórán, amikor helyettesítettem, minden gyermek mondott egy szereplőt, amit felírtunk a táblára, és ezekből a lehetőségekből lehetett főhőst választani.

-Hirdetés-

 

Albert Ágoston: A minecraft csatája

Volt egyszer egy Petya mester, annak volt egy kutyája. De amikor elindult a csata a csatatéren…
Akkor hát jött ötven zombi, ötven Creeper és kettő Wither, száz csontváz. A macska elmenekült és Petya mester, meg a kutyája harcoltak. Kettő Withert sikerült nekik legyőzniük.
Hazamentek, aludtak.

Egy Creeper a százból
A kép forrása: pixabay.com/mdherren

Amikor felkeltek, láttak száz darab pókot, és még száz Creepert is. Petya mester gyors evett, és megetette a kutyáját. A gyémánt baltájuk lassan el is kopott. Petya mester lement a bányába, és szerzett gyémántot. Visszafelé jövet találkozott Vincucu mesterrel. Vincucu mester segített nekik, azután náluk aludt. És játszott a Brawl Starsszal.
Reggel nagyon jó kedvükben voltak, mert rájöttek, hogy nyertek. A történetnek vége.

Kiss-Tóth Gergő: A csatatér

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Gergő királyfi. És találkozott Petya mesterrel. Ezt mondta:
– Gergő, hol van Vincucu?

A kép forrása: pixabay.com/dankeck

Petya mester elindult Gergő királyfival, és bementek a csatatérre. Egy éhes kutya ellen harcoltak, aki megharapta Gergőt. Bizony, ez nagyon fájt neki! Elővette a kardját, és a kutya kiszaladt a csatatérből. Végre meglátták Vincucut. Vincucuval mentek tovább. Láttak egy Withert is. Vele is elkezdtek harcolni. A Wither elkábította Vincucut. Gergő királyfi mérges lett, és ezt mondta:
– Ezt nem hiszem el!
Petya mester ekkor ellopta Gergő királyfi kardját és leszúrta a Withert. Gergőnek az egyik szeme sírt, a másik nevetett, de az volt a jó, hogy Vincucu mester újra velük volt! Így a mesének vége lett!

A kiemelt kép forrása: pixabay.com/dankeck

MEGOSZTÁS