A Kiskőrösi Bem József Általános Iskola intézményvezetői tájékoztatója a szülőknek és a diákoknak az augusztus 31-i tanévnyitóval kapcsolatban.

“Tisztelt Szülők!

-Hirdetés-

Iskolánkat az a megtiszteltetés érte, hogy a XIII. Nemzeti Tanévnyitót megrendezheti 2022. augusztus 31-én 14 órakor. Ahhoz, hogy ez gördülékenyen menjen az alábbi információkat szeretném eljuttatni Önökhöz:

Mint minden tanévnyitóra gyermekeik az ünnepséghez méltó ruházatban jelenjenek meg! (A fiúk fekete nadrág és fehér ing, míg a lányok fekete szoknya és fehér blúz. A cipőnek is ehhez kapcsolódóan ünnepinek kell lennie – nem lehet torna, vagy edzőcipő) Ez minden egyes diákunkra érvényes.

A nemzeti tanévnyitóra, melynek ünnepi része a tornateremben lesz majd, csak az 5.b; 6.a és a 6.b osztályt tudjuk beültetni, mivel a kicsik nem lennének képesek türelmesen végigülni a műsort. Az említett 3 osztály csak az ünnepség után hagyhatja el az iskolát. Ezért az alsós osztályok tanévnyitója 13.30 perckor kezdődik az osztálytermekben. Az 1-2. évfolyamos gyerekek esetében 1-1 szülő részt vehet ezen.

Autóval az iskolát nem lehet majd megközelíteni a rendőrségi zárások miatt.

A gyalogos közlekedés is ezen a napon – hangsúlyozom csak ezen  a napon – akár belépéskor, akár távozáskor, csak a tanári parkolón keresztül történhet, amit máskor nem lehet használni, mert építési terület. A szülőket arra kérem, hogy a parkolást az iskolától távolabb eső helyen hajtsák végre.

Le lesz zárva az Ady Endre u. a Vasvári Pál u. valamint a Széchenyi u. az említett két utcát összekötő szakasza. A rendőrség és a polgárőrség zárja le, és irányítja a forgalmat. Az iskolából távozva a gyerekek szülei már várhatják őket gyalogosan az utcán, de csak a tanári parkoló felőli kapun át.

A tanári parkoló területén csak az elsősök és egy-egy szülő csoportosulhat az osztályfőnökük körül, és ők együtt vonulnak majd fel 13.30-kor termeikbe, hiszen ők még nem tudhatják melyik is az ő termük. A többi gyermeknek folyamatosan kell az osztálytermeikbe felvonulni.
A másodikosok diákjainkkal is feljöhet egy szülő, de őket kérem fáradjanak fel egyből a termeikhez.
A 7. b osztályosok a 20-as terembe kell, hogy menjenek, mivel az ő termük az ünnepség miatt le lesz zárva.

A TV be fog menni egy-egy osztályba vágóképeket készíteni.

Az iskolát a következőképpen kell elhagynia a gyerekeknek percre pontosan, hogy ne legyen tumultus, és ez csendben történjen. Miután a legfontosabb információkat elmondták az osztályfőnökök, az 1-2 osztályok 14.05-kor csendben elmennek szülőkkel, a 3-4. évfolyamosok, 14.10-kor távoznak az osztályfőnök kíséretében, így a szülők a kapun kívül egy pontos időpontban várhatják őket. Az alsósok nem bírnák ki a hosszú műsort, ezért is döntöttem így.

Az 5-8-osok és a legnagyobbak 13.45-re kell, hogy érkezzenek, addigra itt kell, hogy legyenek, mindenki a saját osztálytermébe, majd rövid osztályfőnöki ismertetés után végignézik a tanévnyitót az M1-en. Minden osztályfőnök feladata és egyben felelőssége, hogy a gyerekek csendben vonuljanak le, és csendben hagyják el az iskola területét, még az udvart is. A szülők – amennyiben szeretnék – 15 óra után az utcán várhatják gyermekeiket.

Ez egy kivételes alkalom, nagy megtiszteltetés mindenki számára, de sajnos ezek ilyen kellemetlenséggel járnak. Köszönöm a szülők megértését, de ez a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola munkájának is az elismerése egyben.

Kiskőrös, 2022. 08. 24.

Tisztelettel:
Lasztovicza László
intézményvezető”

Kapcsolódó cikk
Idén Kiskőrösön tartják az országos tanévnyitó ünnepséget
Idén Kiskőrösön tartják az országos tanévnyitó ünnepséget
2022. augusztus első napján Domonyi László, Kiskőrös polgármestere közösségi oldalán adott hírt arról, hogy Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója ünneplésére...

Kiemelt kép: VIRA.HU archív

MEGOSZTÁS
Írta: vira