A megyei I. osztályban szereplő Kiskőrösi NKSZSE női kézilabda csapata heti három edzéssel készül az őszi szezonra. A lányoknál a nyáron az volt a legnagyobb erősítés, hogy a tavalyi keretből senki sem távozott, a fiatal helyi tehetségek pedig már egy újabb szezonnal a hátuk mögött vághatnak majd neki  a bajnokságnak.

 

-Hirdetés-

A felnőtt gárda edzője Czérna János elmondta, hogy az egyesület keretén belül összesen 9 csapatot működtetnek, melyek mindegyikével elkezdték a nyári felkészülést. A megyei I. osztályban szerepelt tavalyi csapat együtt maradt, amely a tavasszal már a mérkőzéseken bíztató jeleket mutatott. Az edző úgy fogalmazott, hogy egy jó közösséget szeretnének kialakítani, amellyel folyamatosan tudnak fejlődni és jó mérkőzéseket játszani. Megemlítette, hogy a vidéki idősebb, rutinosabb játékosok a következő szezonban is a csapat rendelkezésére állnak, akik bátorságot, tartást adnak a csapatnak, a fiatalok pedig a játék minden elemében sokat tanulhatnak tőlük. Azon dolgoznak, hogy a fiatalok minél több játéklehetőséget kapjanak és egyre inkább a csapat erősségei legyenek.

Kiemelte, hogy a gárdából többen a serdülő vagy az ifjúsági csapat játékosai is, így előfordulhat, hogy hetente 2-3 mérkőzést is játszaniuk kell. Most a nyári alapozó időszakban és a bajnoki szezon közben is arra készülnek, hogy a klub több csapatában is szereplő játékosok bírják majd a sorozat terhelést. A bajnokságról elmondta, hogy a leadott nevezések alapján az új szezon hét csapat részvételével veszi majd kezdetét. A tavalyi évben szereplő együttesek mellett új gárdaként indul a bajnokságban Szegedről a Tisza Volán csapata. Az ifjúságiakról megemlítette, hogy a fiatalok az U19-es országos korosztályos bajnokság III. osztályának H csoportjában szerepelnek majd, amelyben 12 csapat méri össze erejét. Itt az ellenfelek között elsősorban budapesti és a főváros környékén lévő gárdák lesznek majd. Az előzetes tervek szerint a felnőtt csapat szeptember 18-án kezdi meg a bajnoki szezont, az ellenfélről pedig majd a sorsolás dönt.

Az ifjúsági csapat szeptember 11-én vasárnap lép először pályára, amikor a fiatalok a szezonnyitó mérkőzésüket 11.00 órai kezdettel játszák hazai környezetben a Vecsés-Sülysáp gárdája ellen.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (32 db kép)
MEGOSZTÁS