A Kiskőrösi KSK férfi kézilabda utánpótlás csapatai közül az elmúlt szezonban az U15-ös gárda volt a legsikeresebb. Az együttes az Országos Gyermekbajnokság FU15 Terület III. csoportban szerepelt, ahol bajnoki címet szerzett.

 

-Hirdetés-

Az utánpótlás gárda heti három-négy edzéssel készül az új bajnoki szezonra. A fiatalok edzője Kromholcz János elmondta, hogy a tavalyi szép sikert elért együttesből a Pick Szegedhez igazolt Vlcskó Bálint és Lukács Péter kapus, valamint Szentgyörgyi Zsombor a „kis” Veszprémben folytatja pályafutását. A keretben új játékosként számíthat a nyáron leigazolt Kovács Ivánra és Barna Bencére. A nyári alapozó edzések augusztus elején kezdődtek, de az együttes nem állt le a tavalyi bajnoki szezont követően és május végétől folyamatosan edzettek a játékosok pedig bejártak a sportcsarnokba erősítő gyakorlatokat végezni, valamint strandkézilabdáztak.

A nyári alapozó időszakban az edzések során a fizikai erőlét fejlesztése kap hangsúlyt, de van sok labdás gyakorlat is. A tavalyi csapatból többen maradtak, sajnos az U15-ös gárda alatt közvetlenül nincs korosztályos csapata a klubnak, így onnan nem jöttek fel fiatalok. Az edző megemlítette, hogy a Gyermekbajnokságban regionális szinten szerepelnek a csapatok, így az ellenfeleket mintegy 60 km-es körzetből kapják, így többek között várhatóan Kalocsával, Kiskunmajsával, Kiskunfélegyházával vagy az izsákiakkal kell majd megküzdeniük. Az új bajnoki szezon a szeptember 17-re eső hétvégén kezdődik, de a helyszínt és az ellenfelet még nem tudják. A cél az, hogy játékban és egyénileg is fejlődjön a csapat, valamint legyenek olyan játékosok a keretben, akik az U16-os gárdát is tudnák segíteni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (16 db kép)
MEGOSZTÁS