Az idén már ötödik alkalommal, a Kiskőrösön megrendezett Nyáresti Fúvósmuzsikán elsőként James Curnow – Fanfár és Virágzás dallamai vezették be a közönséget a zene világába, majd számos, jól ismert filmzene, klasszikus és populáris zenemű fúvószenekari átirata volt hallható.

Az augusztus 27-én, este 18 órakor kezdődő alkalom a Petőfi Sándor Művelődési Központ előtti főtéren került megrendezésre, ahol Kiskőrös Város Fúvószenekara és Kiskőrös Város Mazsorett csoportjai készültek egy tőlük megszokott, színes, remek élményt nyújtó estével. Az érdeklődő közönség minden ülőhelyet, és az egész főteret megtöltötte, az alkalom végén pedig álló tapssal fejezte ki köszönetét.

Közönségkép a Nyáresti Fúvósmuzsikán
-Hirdetés-

Az idei előadáson elhangzott dalok listáját régi retró, és újabb slágerekből állították össze, mint a Bagossy Brothers: Olyan Ő című számának feldolgozása. Az idén 40 éve alapított zenekart Sipos Béla karnagy vezényelte, aki 3 éve művészeti vezetője a zenekarnak.

Sipos Béla karnagy

A zenekar fellépéseit színesítő mazsorett csoportok ezen az alkalmon sem hiányozhattak. A Kiskőrösi Mazsorett Együttes 7 éve együtt dolgozó Gyöngyszem és az új kezdeményezésű felnőtt csoportjai léptek fel. A koreográfiákat Gubacsi Zsófia és Kelemen Annamarie állította össze.

Kiskőrösi Mazsorett Együttes
Beszédet mondott a város polgármestere, Domonyi László. A zenélés tanulásának fontossága mellett felhívta a figyelmet a zenekar régre visszanyúló múltjára, hiszen idén 40 éve alapították a város zenekarát, és alapítója, Boldoczki Sándor az első sorban ülve nézhette végig az alkalmat a közönséggel együtt.

A múltra való visszatekintést követően pedig hangsúlyt adott annak, hogy a jelen fiatal édesanyái és édesapái kezében van most az a lehetőség, hogy tovább építsék a város zenei kultúráját, gyermekeiknek megadják a lehetőséget arra, hogy éljenek a városban megtalálható kiváló zenei oktatással.

Domonyi László polgármester beszédet mondott

A zenekarral felléptek állandó szólistáik, Váczi-Wachsmann Ildikó és Tömösi Tamás is. Elsőként az újdonságnak számító, Bagossy Brothers számot énekelték el közösen, az Olyan Ő dalukat. Ezen kívül még Tömösi Tamástól hallhatták Bryan Adams nagy sikerű slágerét: I do it for you, és Váczi-Wachsmann Ildikó Neoton Familia dalokat énekelt.

Váczi-Wachsmann Ildikó és Tömösi Tamás

Nem először lépett a város közönsége elé a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tanulója, Koczkás Mirjam sem, aki Vincze Zsigmond és Kulinyi Ernő által írt „Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország” című dalt énekelte el.

Koczkás Mirjam
Az est létrejötte nagyon sok támogatónak köszönhető. Háláját fejezte ki a zenekar a következő támogatóknak:
 • Domonyi László polgármester úrnak és Kiskőrös Város Önkormányzatának
 • az Akker Plus Kft-nek, Endrődi Ferencnek és családjának
 • a Tek-Szol KFT-nek, – Atkári Árpádnak és feleségének
 • a Druk-ker Kft. –nek, Markó Jánosnak és Markó Péternek
 • a Kiskőrösi TESCO-nak, Vasmanszki Nórának
 • László Sándornak, a László Gépműhely tulajdonosának
 • Ba Irénnek, az Otthonunk és Kertünk Kertészet és Virágüzlet tulajdonosának
 • a Szentpéteri Borpincének, Szentpéteri Attilának és családjának
 • Fenyvesi Lászlóné egyéni vállalkozónak
 • a SZÓLAM Alapfokú Művészeti Iskolának és dolgozóinak
 • a Kiskőrös Város Fúvószenekarát és Mazsorettcsoportját Támogató Egyesületnek
 • Markó Jánosnak és Csipak Istinek pedig köszönjük, hogy segédkeztek a hangosítás installálásában
 • Japi Zölcsinek
 • Pénteki Sándor egyéni támogatónak

A támogatók és főszervezők mellett nagyon sok időt és energiát fektettek be olyan emberek az alkalom létrejöttéhez, akik a háttér munkákat csinálták. Nekik, és a szólistáknak egyaránt egy-egy virágcsokorral és borral köszönte meg Sipos Béla karnagy a munkájukat. Kihívta az idén 40 éves zenekar alapítóját Boldoczki Sándort, hogy egy ölelés mellett köszönetet mondjon neki.

Sipos Béla és Boldoczki Sándor
Az est végéhez közeledve a Csárdáskirálynőt, majd befejezésül a Honvét Banda indulót játszották el, mely utóbbinál ismét felléptek a mazsorett csoportok.

A közönség vastaps mellett fennállva fejezte ki köszönetét, hogy ismét részese lehetett ennek a remek alkalomnak.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (92 db kép)
MEGOSZTÁS