A megyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE női kézilabda csapata az elmúlt szezonban elmaradt a várakozásoktól és az utolsó helyen zárta a bajnokságot. A lányok most egy jobb bajnoki évadban reménykednek és ennek megfelelően többhetes felkészülés után várják majd az új szezon első mérkőzését.

A csapat Opauszki Péter edző irányításával készül, aki elmondta, hogy augusztus elejétől folyik a közös munka a lányokkal. A csapat heti négy edzéssel készül az őszi szezonra, melyeken a részvétel jó volt, így megfelelő ütemben halad a felkészülés. Az edző kiemelte, hogy a korábbi évek hasonló időszakához képest most előrébb tartanak a csapattal. A nyári alapozó időszak első néhány hetében fizikai állóképességet fejlesztő gyakorlatok voltak előtérben, de most már a labdás gyakorlatok, a technikai, taktikai elemek is nagy hangsúlyt kapnak az edzéseken.

-Hirdetés-

A játékoskeretről elmondta, hogy a tavalyi évben négy játékos is gyermeket várt, így rájuk nem számíthatott, ezért sokszor még a bajnoki találkozókra való kiállás is gondot okozott. Annak érdekében, hogy be tudják fejezni a bajnokságot, Kiskunhalasról jöttek hozzájuk kettős igazolással játékosok, és közülük az új bajnoki szezonra csak Görbe Gabriella maradt, akire irányító poszton számítanak. Az előző szezonban itt szerepelt Fetter Alexandra, Pintér Lilla, Kovács Anna és Fekete Nóra visszaigazoltak Kiskunhalasra. A játékoskeretükhöz csatlakozott a nyár során két visszatérő Zelei Dafné, Bennarik Petra, valamint Nagy Nikolett személyében.

Az edző reményét fejezte ki, hogy az új bajnoki szezonban már szoros mérkőzéseket tudnak játszani az ellenfelekkel, és a jó nyári felkészülésnek köszönhetően lesznek szép eredményeik.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS