Az idén a Soltvadkerti TE birkózó szakosztálya kapta azt a megtisztelő feladatot, hogy az Országos Strandbirkózó Bajnokságot megszervezzék. A bajnokság több fordulós volt, melyek során két versenynek is a Vadkerti-tó adott otthont.
Kapcsolódó cikk
Strandbirkózó küzdelmeket rendeztek a Vadkerti-tónál
Strandbirkózó küzdelmeket rendeztek a Vadkerti-tónál
Nagyszabású, országos birkózó versenynek adott otthont a Vadkerti-tó partja július 2-án. A strandbirkózó versenyre külföldről is érkeztek csapatok, így a...

Az első versenyt július 2-án rendezték meg a Vadkerti-tónál, majd július 24-én, Siófokon volt egy újabb forduló. A döntőnek az előzetes tervek szerint augusztus 21-én a Lupa-sziget adott volna otthont, de a rossz időjárási körülmények miatt a verseny elmaradt. A döntő új helyszíne így a Vadkerti-tó lett, ahol augusztus 28-án vasárnap közel 20 klub, mintegy 120 versenyzője küzdött meg egymással több korosztályban, férfi és női kategóriában, a gyermekektől kezdődően a felnőttekig.

-Hirdetés-

Az eseményről a Soltvadkerti TE birkózó szakosztályának az elnöke Lakatos Attila elmondta, hogy három küzdőtéren versenyeztek a résztvevők, akik között a hazai színeket 15-en képviselték. Megemlítette, hogy a BS Plastic Kft., a Pölöskei Szörp Zrt. – Nyúl tesvérek, a Variens Kft., Szabó Antal és Szabó Gergő támogatásának köszönhetően egyedi gyártású érmek kerülhettek a díjazottak nyakába. A Szervánszki Cukrászdának köszönhetően fagylaltot kaptak a versenyzők, az önkormányzat segített a helyszín kialakításában, valamint strandbelépőt biztosítottak a résztvevőknek. Gyimóti Tibor biztosította a hangosítást, Tóth István „Csitta” finom reggelivel várt mindenkit, a Vadkert Pékség adta a pékárukat, a Windecker család hamburgereket készített ebédre. Köszönetét fejezte ki Schiszler Péternek és minden szülőnek, valamint egyéb segítőnek, akik nélkül nem lehetett volna ilyen komoly színvonalon megrendezni a tornát.

Beszélt arról is, hogy a Magyar Birkózók Szövetsége már most jelezte, hogy felkérik a szakosztályt a jövő évi Országos Strandbirkózó Bajnokság megszervezésére is, ami elismerés a klubnak, és azt mutatja, hogy jó munkát végeztek.

Az eredményeket tekintve jól teljesítettek a soltvadkerti birkózók.
U14/55kg: Virág Bálint, Heiszenberger Alex, Bán Bíborka, Dági Patrik 3.

U18:
Női 60 kg Bán Panka 2.
Női +60 kg Müller Petra 1.
Férfi 60 kg Rafael Dániel 1.
Férfi 80 kg Gangl Zétény 3.
Férfi +80 kg Lakatos Árpád 3.

Felnőtt:
Női +70 kg Virág Zsófia 1.
Férfi 70 kg Rafael Dániel 3.

Rafael Dániel a 100.000 forintos pénznyereménnyel a dobogó legfelső fokán

A Felnőttek között Rafael Dániel a három versenyen összegyűjtött pontjai után összetettben a dobogó legfelső fokára állhatott fel, és így őt illette meg a 100.000 forintos pénznyeremény is.

Lakatos Árpád (piros nadrágban) is országos bajnok lett

A három verseny összesítésében országos strandbirkózó bajnok lett a soltvadkertiek közül még Müller Petra, Lakatos Árpád, és a nyílt kategóriában Kozák István, Virág Zsófia 2., Gangl Zétény 3. és Bán Panka 3. lett.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (72 db kép)
MEGOSZTÁS