Idén is a Kőrisfa Óvoda adott otthon az augusztus végi tanévnyitó értekezletnek, ahová a Kiskőrösi Óvodák minden munkatársát szeretettel várták. Az összejövetel alkalmával két új óvodapedagógus, egy pedagógiai asszisztens és egy dajka is bemutatkozott.

A tűzvédelmi oktatást követően Csatlós Erzsébet intézményvezető a személyi állomány alakulásának ismertetésével kezdte a tanévnyitó értekezletet, aki elmondta, hogy ebben az évben is történtek változások intézményükben. Ez alkalommal három kollégájuktól köszöntek el: Ligeti Renátától, Csikós Barbarától és Pék Noémitől, akiknek örömteli pályautat kívánt az intézményvezető, ugyanakkor azt is hozzátette, ne feledjék, hogy a Kiskőrösi Óvodák ajtaja mindig nyitva áll előttük.

-Hirdetés-

Örömmel jelentette be, hogy gyermeklétszámuk szépen növekszik az elmúlt évekhez képest. Vannak olyan csoportjaik, melyek a 25 fős létszámot is meghaladják.

Urbánné Szabó Rózsa nyugdíjba vonulását követően Tamás Szilvia vállalta az általános intézményvezető-helyettesi feladatkör betöltését, akinek gyermekszeretete, szakma iránti elköteleződése nem megkérdőjelezhető. A felsővezetéssel és a fenntartóval egyeztetve a Kőrisfa Óvoda vezetését szeptember 1-jétől Albert Amina vállalta el.

Csatlós Erzsébet azt is elmondta, hogy nagyon sok időt fordított a nyár folyamán a személyes beszélgetésekre, továbbá figyelembe vette munkatársai jelzéseit is, sőt azt is elmondta, hogy az elmúlt év egy gyakorló év volt az újonnan megépült Kőrisfa Óvodában. Többek között ezen okoknál fogva átcsoportosítások történtek az óvodák között, ezért arra kért mindenkit, hogy fogadják egymást szeretettel és türelemmel működjenek együtt partnerként, a munkaköri leírásokat betartva.

A Kiskőrösi Óvodák össz. dolgozói létszáma: 62 fő, ebből intézményvezető: 1 fő, intézményvezető-helyettes: 2 fő, óvodapedagógus: 35 fő, pedagógiai asszisztens: 5 fő, dajka: 18 fő, óvodai titkár: 1 fő, gazdasági ügyintéző: 1 fő, takarító: 1 fő, míg a gyermekek létszáma valamivel több mint tavaly: 367 fő lesz a 2022/2023. nevelési évben. A Batthyány Óvoda 136 fővel 6 csoporttal kezdi meg az idei nevelési évet, a Kőrisfa 141 fővel szintén 6 csoporttal, a Szücsi 64 fővel 3 csoportban, míg az Erdőtelki Óvodába 26 kisgyermeket (1 csoport) írattak be szüleik.

A Kiskőrösi Óvodák kollektívája

Ebben a nevelési évben összesen négy új kolléga kezdi meg munkáját a Kiskőrösi Óvodáknál. Bogáromi Boglárka óvodapedagógus gyakornokként került a Kőrisfa Óvoda Őzike csoportjába, akinek mentora Berta Anett lesz. Szintén újként köszöntötték az intézményben Horváth Éva óvodapedagógus gyakornokot, akinek mentora Albert Amina lesz a Maci csoportban. Hajnal Istvánné Márti dajkaként kezdi meg ezt a nevelési évet a Batthyány Óvodában, míg Szebellédiné Völgyi Beáta pedagógiai asszisztensként lát majd munkához, szintén a Batthyány Óvodában.

Az új kollégák mellé mentorok és segítők vannak kijelölve, hangsúlyozta ki Csatlós Erzsébet, azonban mindenki együttműködésére számít.

Az új munkatársak (b-j): Hajnal Istvánné, Szebellédiné Völgyi Beáta, Horváth Éva, Bogáromi Boglárka 

Elmondta, hogy a nyár folyamán több fejlesztés is megvalósult az intézményekben. A Batthyány Óvodában új parketta került lerakásra, továbbá szó esett a mezítlábas park kialakításáról is, melynek keretei elkészültek, azonban a különböző termesztés anyagokkal való feltöltéséhez szülői felajánlásokra, közösségi összefogásra számít az intézményvezető. A szerszámos lemezes tároló beszerzése az idei évben várat még magára. Ugyanakkor az Erdőtelki Óvodában megépült a terasz, szülői segítséggel, míg a vízhálózat és a kút kiépítése folyamatban van. Továbbá párakapukat is vásároltak a nyár folyamán.

Kapcsolódó cikk
Megújult az Erdőtelki Óvoda terasza
Megújult az Erdőtelki Óvoda terasza
Nemrég sűrű programok váltották egymást az Erdőtelki Óvodában, tudta meg a VIRA.HU Tóth Laura Tündétől, aki az Erdőtelekért Alapítvány tagja....

Örömmel mesélte, hogy Budavári Ildikó ötlete nyomán létrejött a Kőrisfa Óvodában az úgynevezett Futrinka Társulat, melynek célja, hogy különböző színdarabokkal örvendeztesse meg a kiskőrösi gyerekeket.

A felekezettől független játékos Bibliaórákat ebben a tanévben Tóth Katalin és László Dániel hitoktatók, valamint Tóth Tibor plébános tartják majd.

(b-j): Csatlós Erzsébet, Tóth Tibor, Tóth Katalin, László Dániel 

A tanévnyitó értekezleten mindhárman bemutatkoztak, továbbá Tóth Tibor atya felajánlotta segítségüket a pedagógusoknak. Csatlós Erzsébet hozzátette, hogy ezek a foglalkozások leginkább az ünnepek köré vannak csoportosítva, melyek a gyermekek személyiségén rengeteget formálnak. Vezetőként arra bíztatta őket, hogy tudatosan haladjanak egy előre meghatározott irányvonal alapján. Végül ajándékkal is kedveskedett az egyházi segítőknek.

A tanévnyitó során elhangzott, hogy a szülői értekezletek megtartására szeptemberben kerül sor. Továbbá az is, hogy a szakszolgálat ingyenes szolgáltatás keretében óvodai gyógytestnevelés foglalkozást tart a gyermekeknek, mely szülői kérelem alapján igényelhető.

A munkakörök és a feladatok ismertetése után, a tanévnyitó értekezlet végén Csatlós Erzsébet intézményvezető köszönetét fejezte ki az összes óvodai dolgozónak.

Az új munkatársakkal készített riportjainkat hamarosan olvashatják a VIRA.HU-n.

MEGOSZTÁS