Avatar photo
Írta: Tóth Reni
Augusztus 28-án és 29-én szeretettel várta a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium az új hetedik és kilencedik osztályos diákokat gólyatáborba, hogy megismerhessék egymást, leendő osztályfőnökeiket és az intézményt is.

Első nap egy tartalmas kiránduláson vettek részt a diákok, ahol egy hosszadalmas túra után szabadidős tevékenység következett, melynek jóvoltából összeismerkedtek leendő osztálytársaikkal, tanáraikkal. A túra folyamán olyan különleges helyeken jártak, mint Csala, Kégl-kastély, Tompos-hegy, Anikó-forrás, Bella-tó, Pákozd, Szent József templom. A túrát Döme Géza tanár úr vezette.

A gólyák hosszú túrán vettek részt Pákozdon és környékén
-Hirdetés-

A hazaérkezéskor a Szarvas Fogadó által szolgáltatott ebéd elfogyasztása után visszatértek az iskolába, ahol tanáraik részletesen körbevezették őket, megismerték a tantermeket, a könyvtárat, és az intézmény minden területét, hiszen leendő négy, illetve hat évüket itt fogják eltölteni.

Este köszöntő áhítaton üdvözölte a gólyákat a gimnázium iskolalelkésze Arató Lóránd, majd a közös imádkozás és áldás után az iskola stúdiósa, Lopusni János tanár úr jóvoltából jó hangulatú zenés est vette kezdetét.

A második napon a három osztály vetélkedő keretein belül mérte össze tudását, melyben segédkeztek a leendő béka-diákok, vagyis a végzősök, a 12. A osztály tagjai. A vetélkedő feladatait a 12. A osztályos Petróczi Gábor állította össze.

Második nap osztályok közötti vetélkedők zajlottak

Természetesen a feladatokban segítséget nyújtott a három újdonsült osztályfőnök, Dulai Csilla (7. A), Kispál Katalin (9. C), valamint Szabó Márta (9. D).

A vetélkedő eredményei a következők lettek:
  1. 7. A
  2. 9. C
  3. 9. D

Ezen eredmények a gólyahét során megrendezésre kerülő osztályversenyekben fognak pontot számítani.

A gólyák fáradtan, de annál több élménnyel tértek haza, s így már könnyedén elkezdhetik gimnáziumi éveiket szeptember 1-től, hiszen megismerték tanáraikat, osztálytársaikat.

Képek: Tóth Reni, Szentgyörgyiné Szlovák Mária, Dulai Csilla

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (46 db kép)
MEGOSZTÁS