Az idei kiskőrösi szüreti napok vasárnapi napján is nagyszerű műsorokkal várták a  látogatókat. A színpadi események mellett gasztronómiai programokkal, szüreti felvonulással és tűzijátékkal is kedveskedtek a szervezők a kiskőrösi közönségnek. 

 

-Hirdetés-

Idén is számos gasztronómiai élményben lehetett része azoknak, akik kilátogattak Kiskőrös főterére. 

Szeptember 4-én, vasárnap délelőtt 10 órakor ismét kinyitott a „Nyanyicska konyhája”, ahol hagyományos krumplis és brindzás ételeket kóstolhattak az emberek, míg Kiskőrös Város Német Nemzetiségi Önkormányzata sváb finomságokkal várta a vendégeket a Hegyközség irodája mellett.

Kiskőrös Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának tagjai és vendégeik (Forrás: Kiskőrös város Facebook oldal)

10 órakor a Staféta együttes szórakoztatta a gyermekeket interaktív műsorával, meglepetésvendégeivel a nagyszínpadon, majd a Mazsorettparádét követően Kothencz Lajos dalolt ebédidőben. 
A Mazsorettparádé alkalmával a négy meglévő csoport (Orchidea, Gyöngyszem, Csillagfény, Sarkcsillag) tavalyi fesztiválos műsorszámai mellett a nyáron tanult újabb produkcióit is bemutatta a nézőközönségnek. 

Két év kihagyás után idén ismét volt szüreti felvonulás, mely 14 órakor vette kezdetét. A menet elején az első hintóban a hagyományoknak megfelelően Domonyi László polgármester ült -feleségével-, aki a főtéren köszöntötte a nézőket. Az eseményt bárki nyomon követhette élőben a ledfalon. A felvonulást idén is Szőllősiné Baranyai Katalin szervezte. 

A rendezvényre kitelepült a Rádió 97 is, akik élő műsorban számoltak be a hétvége eseményeiről hallgatóiknak. 

Kora délután, 15:15-kor a Fricska együttes lépett fel. 
Papp Gergő és Papp Máté, Szabó Dániel és Popovics Márk bebizonyították, hogy ők a világ leggyorsabb néptáncosai, nemcsak lábbal, hanem kézzel is a leggyorsabb ritmust ütik a világon. 45 csapás és koppintás 1 másodperc alatt!
Új innovatív táncstílus.
A fiúk szavaival élve: „Azért választottuk a magyar néptáncot, mert rengeteg erő és dinamika rejlik benne, nekünk pedig az a célunk, hogy ezt a generációnknak megmutassuk, ezt érzékeltessük számukra az előadásainkkal. Bár magyar néptáncosok vagyunk, az autentikus magyar táncmotívumok mellett modern színpadi elemeket is használunk. Egy új, modern, innovatív táncstílust akarunk teremteni.”

A Fricska együttes

A Borutcában 16 és 17 óra között Flamisch Péter szórakoztatta a közönséget gitáros műsorával, melyben latin melódiák keveredtek népzenei hatásokkal és a blues motívumaival, amit némi elektronikus hangzás tett még érdekesebbé.

Őt követte a nagyszínpadon 17 órakor a VALMAR, akik egy 2018-ban alakult magyar popduó, melynek tagjai Valkusz Milán és Marics Péter. Az együttes mindkét tagja Kispestről származik, gyermekkoruk óta ismerik egymást. 2017 októberében született meg a gondolat, hogy közösen kezdenek zenélni. Legnépszerűbb daluk, az Úristen Kiskőrösön is felcsendült a közönség nagy örömére. 

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a VALMAR-ra (is)
A VALMAR közönsége

18:30-19:30 között Szabó Ádám harmonikás is fellépett, aki a 2011-es Csillag születik második helyezettje, a 2014-es X-Faktor ötödik helyezettje, A Dal 2015 második helyezettje, A Dal 2017 résztvevője és a 2020-as Sztárban Sztár nyertese.

Majd az est sztárfellépői következtek, a sokak által rajongott Follow The Flow, a hazai hip-hop szférából már korábban is nagy ismeretségnek és elismertségnek örvendő Vincze Gergely, ismertebb nevén BLR és Molnár Csaba, művésznevén Fura Csé, valamint Szakács Gergő által életre hívott formáció. 

A háromnapos nagyrendezvény 21 órakor a tűzijátékkal zárult. 

A szüreti napok teljes ideje alatt forgatott a Kiskőrös TV, így az egyes programelemek videós formában is visszanézhetők lesznek YouTube csatornájukon. 

A galéria a nagyszínpad koncertjeinek legjobb pillanatait tartalmazza, valamit a tűzijáték részleteit (Fotók: Molnár Elvira). 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (84 db kép)
MEGOSZTÁS