Forgács Éva igazgató-helyettes nyugdíjba vonulását követően Ambrus Tamás tanár urat nevezte ki erre a pozícióra Szentgyörgyiné Szlovák Mária intézményvezető, aki korábban már dolgozott óraadó pedagógusként az intézményben. Ambrus Tamás 14 év oktatási tevékenység után hagyta ott a Wattay Technikumot, úgy hogy középszintű tanulmányait is ott végezte. Ilyen értelemben 18 éven át kötődött az iskolához, mondhatni ott töltötte az élete felét, majd adódott az igazgató-helyettesi állás, így júliustól már a KEVI kollektíváját erősíti.

 

Milyen út vezetett a KEVI Gimnázium és Technikum igazgató-helyettesi kinevezéséhez?
-Hirdetés-

A Wattay Szakközépiskolában végeztem és ezen a vonalon is tanultam tovább. Közgazdász lettem, aztán a főiskola elvégzését követően már a Wattay-ban dolgoztam. Ennek ellenére nem hagytam abba a tanulást, munka mellett végeztem el a pedagógiát, illetve egy másik egyetemi végzettséget. Öt évvel ezelőtt csináltam meg a Közoktatásvezetői pedagógus szakvizsgát is, amely feljogosít arra, hogy vezető pozícióban végezhessem a munkámat. Korábban öt tanéven át voltam már óraadó a KEVI-ben, tehát volt némi helyismeretem, ami alapján bátorkodtam megjelölni, illetve elvállalni ezt a pozíciót.

Miért tartotta fontosnak, hogy folyamatosan képezze magát?

A főiskola után szükséges volt az egyetemi végzettség megszerzése. A Corvinuson a közgazdász-tanárit, mint pedagógiai végzettséget el kellett sajátítani, illetve volt, amikor párhuzamosan a Szegedi Tudományegytemre jártam Regionális- és környezetgazdásznak. A szakvizsga megszerzése az életpálya szempontjából volt lényeges, továbbá az akkori munkáltatóm támogatta, így több kollégámmal együtt kihasználtuk ezt a lehetőséget. Úgy gondolom, hogy az élethosszig tartó tanulás nagyon lényeges. A KEVI-ben is próbálom majd leendő diákjaimnak ezt sugallni, hiszen olyan változó környezetben élünk, hogy mindig újabb és újabb ismeretekre van szükségünk.

Hogyan kell elképzelni a munkáját, milyen feladatai lesznek?

Május végén jelentettem be a felmondásomat a Wattay-ban, így júniusban már elkezdhettem a betanulást a KEVI-ben, állományba azonban július 1-jétől vagyok.

Az iskolában fő feladatom a technikusi képzés, amiből jelenleg egy van, a Bor- és pezsgőgyártó technikusi képzés. Az idén induló évfolyam beiskolázásába már aktívan részt vettem én is. Továbbá a vezetőségnek vannak új tervei is, amelyekben nagy szerepet vállalok, hiszen újabb ágazatok bevezetését tervezzük, amellyel szeretnénk még vonzóbbá tenni az intézményt.

A tanulmányi versenyek tartoznak még hozzám, illetve a technikai dolgozók koordinálása. Elsősorban olyan gazdasági tantárgyakat oktatok, mint gazdasági és vállalkozási ismeretek, a portfóliókészítés, melyek gazdasági végzettséghez kötöttek.

Milyen kitűzött céljai, tervei vannak erre a tanévre?

Az eddigi tapasztalatok alapján úgy érzem, hogy menni fog. Ez egy új szituáció számomra, de nagyon bízom abban, hogy megállom a helyem és ebben nagyon számítok a kollégák segítségére, illetve szeretnék az ő érdekükben is tevékenykedni, segíteni munkájukat az oktatási tevékenységekben, az iskola mindennapjaiban.

Kapcsolódó cikk
Tanévnyitó ünnepség a KEVI intézményegységeiben
Tanévnyitó ünnepség a KEVI intézményegységeiben
Augusztus 31-én délután az idei Nemzeti Tanévnyitó ünnepség 13. alkalommal került megszervezésre, ráadásul Kiskőrösön, a Bem József Általános Iskolában. A...
MEGOSZTÁS