Avatar photo
Írta: Tóth Reni

Augusztus 31-én délután az idei Nemzeti Tanévnyitó ünnepség 13. alkalommal került megszervezésre, ráadásul Kiskőrösön, a Bem József Általános Iskolában.

-Hirdetés-

A 2022/23-as tanév ezennel hivatalosan is elindult, a tanévnyitó pedig szeptember 1-jén reggel a kiskőrösi evangélikus templomban is megrendezésre került a KEVI intézményegységei számára, vagyis a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda,  Általános Iskola, Gimnázium és Technikum tanulóinak és dolgozóinak.

Az esős reggelen a gyülekezés után a Himnusszal kezdődött az esemény, melyet Szentgyörgyiné Szlovák Mária intézményvezető köszöntött. Elmondta, hogy az idei tanév több okból is különleges, hiszen nemcsak 70 éve indult el a gimnáziumi képzés, hanem már 10 éve a Magyarországi Evangélikus Egyház a közös igazgatású, többcélú nevelési – oktatási intézmény fenntartója. Az idei év nem csak ezek miatt különleges, hiszen az intézmények névadója, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját az egész ország ünnepli a 2022/23-as tanévben.

Szentgyörgyiné Szlovák Mária beszédében megemlítette azt a fontos információt, hogy az álhírekkel ellentétben idén szerencsére hagyományos oktatási évre készülnek a dolgozók. E pozitív gondolatokkal töltve nyitotta meg a tanévet.

Az ünnepséget a Harangvirág Óvoda Alma csoportjának harangjáték műsora színesítette, melynek felkészítésében óvodapedagógusuk: Scrob Erzsébet vett részt.

A KEVI Harangvirág Óvoda Alma csoportja

A tanévnyitón köszöntötték a legfiatalabb kisdiákokat, az első osztályos gyermekeket, s osztályfőnökeiket, dr. Csóti Imrénét, Dicsa Tiborné Matusik Máriát és Horváthné Ocskó Erikát. A felső tagozat megismeréséhez kívántak sok sikert az ötödik osztályos tanulóknak, akik Harangozó Mariann, Pohankovics Ágnes és Czinkóczki Tibor osztályfőnökök vezetésével folytatják tovább általános iskolás éveiket.

A gimnázium legifjabb tagjait is szeretettel köszöntötték, mind a hetedik, mind a kilencedik osztályos gólyákat, akik izgalmakkal teli szívvel indulnak neki középiskolás éveiknek új osztályfőnökeik segítségével, Dulai Csillával, Kispál Katalinnal, valamint Szabó Mártával.

Kapcsolódó cikk
Kétnapos gólyatáborban ismerkedtek a gimnázium legifjabb tanulói
Kétnapos gólyatáborban ismerkedtek a gimnázium legifjabb tanulói
Augusztus 28-án és 29-én szeretettel várta a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium az új hetedik és kilencedik osztályos diákokat gólyatáborba,...

Bemutatták az intézmények új kollégáit is, az általános iskolában Breznyán-Molnár Lilla tanító nénit, a gimnáziumban pedig Ambrus Tamás tanár urat, aki a nyugdíjba vonuló Forgács Éva igazgatóhelyettes munkáját fogja végezni, valamint az óraadó informatika szakos Horváth István tanár urat is.

Az evangélikus templom adott helyet a tanévnyitónak

Lupták György nyugalmazott esperes is köszöntötte a jelenlévőket igehirdetéssel. A tanulmányaikat most kezdő diákokat az iskolalelkészek, Pethő-Szűcs Mária (általános iskola) és Arató Lóránd (középiskola) áldotta meg.

Az áldás után az intézményvezető, Szentgyörgyiné Szlovák Mária és a tagintézmény-vezetők: Grausza Jánosné, Tiriczné Szabó Szilvia, valamint a lelkészek közös imádsága következett, majd az evangélikus himnusz: az Erős vár a mi Istenünk zárta a tanévnyitó ünnepséget.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (63 db kép)
MEGOSZTÁS