Egy a Nemzeti Együttműködési Alap által meghirdetett sikeres pályázatnak köszönhetően a napokban két kültéri pad került kihelyezésre a kiskőrösi Kőrisfa Óvoda főbejárata elé, melyek átadására tegnap délelőtt került sor. Az adományozó részéről az egyesület elnöke, Filus Tibor nyilatkozott, majd Csatlós Erzsébet intézményvezető is köszönetet mondott.  

-Hirdetés-

 

Filus Tibor, az Ültess Fát Mozgalom Egyesület elnöke az “akcióról” elmondta: 

– Egy pályázat kapcsán nyílt lehetősége az egyesületnek arra, hogy több padot is meg tudtak vásárolni. Aztán úgy gondoltuk hogy a rendelkezésre álló keretből, kettő pad kihelyezésével támogatjuk az óvodai életet, a mindennapokat. Az imént említett projekt a  NEAO-KP-1-2021/4-000568 azonosítószámú Nemzeti Együttműködési Alap által meghirdetett sikeres pályázat alapján valósult meg. Úgy gondoltuk, hogy ezzel segítjük az óvoda működését, hiszen a kisgyermekeket kísérőknek kényelmesebb lehet, ha ülve tudnak várakozni.

A Kőrisfa Óvoda bejárata elé kihelyezett két új pad

Nagyon örülünk az egyesülettel annak, hogy lehetőség nyílt minderre, hiszen ezzel közösségi szerepvállalásunkat is erősíteni tudjuk a városban. Továbbá szeretnénk a gyermekek felé is nyitni, hiszen nem titkolt szándékunk, hogy a fiatalokat is megszólítsuk, bevonjuk a közösségbe. Itt most nemcsak a faültetésekre gondolok, hanem egyéb tevékenységekre is, ami a városban zajlik. A padok háttámláján olvasható egyesületünk neve is, mellyel arra szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét, hogy ültessenek fákat! Ezekkel a padokkal zöldnövényfejlesztő programjaink is a középpontba kerülhetnek, hiszen folyamatosan végezzük a városban a faültetéseket. Az idei évben az összes parkunkban pótoltuk – az egyesület által – a fákat, így tudtuk támogatni az önkormányzatot. Az önkormányzatot itt is ki szeretném emelni, hiszen közös partnere az egyesületnek. Nagyon jó kapcsolatot ápolunk, amely segítségével két padunk mellé sikerült kihelyezni két hulladéktároló edényt is, ugyanis ha pad kerül valahová, akkor ott hulladék is előfordul. A Kőrisfa Óvoda épülete előtt eddig nem voltak hulladéktárolók sem. A kihelyezést a Kőrösszolg. munkatársai végezték. Büszkén mondhatom, hogy az idei évre több hasonló terve van még az egyesületnek. Bízom abban, hogy ezek kapcsán is sikerül együttműködnünk.

Filus Tibor egyesületi elnök és Csatlós Erzsébet intézményvezető
Majd Csatlós Erzsébet intézményvezető fejezte ki háláját: 

– Nagy öröm számunkra, hogy az egyesület elnökének közbenjárásával az Ültess Fát Mozgalom Egyesület megörvendeztetett minket ezekkel a kültéri eszközökkel, melyek az intézmény bejáratánál kerültek kihelyezésre. A Kiskőrösi Óvodák Kőrisfa Óvodájának költségvetési keretébe már februárban szerepelt ez a beruházás, azonban a jelentős áremelkedések miatt ezt a beruházást már nem tudtuk volna megvalósítani az egyesület segítsége nélkül. Úgy gondolom fontos, hogy padok legyenek kihelyezve az óvodák elé, hiszen ahogy Filus Tibor is elmondta, az óvoda egy megszokott napirend szerint tart nyitva és zárva, így bizony a várakozási időt talán kellemesebb ülve eltölteni. Nagyon szépen köszönjük ezt az adományt, igyekszünk nagyon vigyázni rá és kihasználni a lehetőséget, amit az eszközök kínálnak.

A gravírozást a Wattay iskola faipari tanműhelyében csinálták faipari CNC marógéppel, akik hasonló apropóból több alkalommal is támogatták már a Kiskőrösi Óvodákat
Kapcsolódó cikk
A Wattayban gravírozták az Ültess Fát Mozgalom Egyesület padjait, melyek a záportározó partján lesznek kihelyezve
A Wattayban gravírozták az Ültess Fát Mozgalom Egyesület padjait, melyek a záportározó partján lesznek kihelyezve
Tavaly októberben hivatalosan is átadott kiskőrösi záportározó tó, közösségi helyszínné növi ki magát. Egyre kedveltebb a sportolni, futni, sétálni vágyók...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (5 db kép)
MEGOSZTÁS