Elérkeztünk annak a sorozatnak a befejező részéhez, amelyben a Bem iskola 3.c osztályos meséit mutatom be. Ezek a csodálatos gyerekek, az általuk megadott szavakból választottak, és a saját főszereplőikkel alkották meg a történeteket. Ma Pitrik Hunor és Füleki Panna mesélnek.

Pitrik Hunor: Petya mester és Scooby Doo a dinók világában

Petya és Scobby Doo bementek a múzeumba. Petya talált egy, vagyis sok dinónyomot. Bementek az étterembe és jót kajáltak.

-Hirdetés-

Petya mester és Scooby Doo teletömték magukat. Egyszer valami hangot hallottak. Kimentek és semmit sem láttak, csak friss nyomokat. Bementek egy függönyön át. De amikor beléptek, akkor mit láttak? Egy ketchuppal és, majonézzel, csípős mustárral mártott palacsintát. De még annál is jobbat! Dinószobrokat és dinócsontokat.

Petya mester megszólalt, de amikor elkezdte volna, Scooby Doo felkiáltott:

Ott egy Pteranodon! Ááá!

A kép forrása: pixabay.com/Demko

Futottak, és beültek egy kocsiba. A csontrex üldözőbe vette őket, de beleragadt az autó a sok fába. Szerencsére jöttek a barátaik. Fred, Diana, Vilma és Hunor. Ők kimenekítették Petya mestert és Scobby Doo-t.

Füleki Panna: A creeper

Egyszer egy Creeper elment a csatatérre. Ott találkozott egy hercegnővel. Aztán talált egy csataquadot, amire ráült. De amikor ráült, leesett. Nem tudta, miért!

Odament hozzá Gergő királyfi. Tőle megkérdezte:

– Miért esek le a quadról?

– Azért – felelte Gergő királyfi –, mert be van indítva.

A kép forrása: jatekshop.hu

– Ó, hogy erre én miért nem jöttem rá?

– Hát én nem tudom – mondta Gergő királyfi.

A creepernek voltak barátai. A sárkány, az őz, a fehér oroszlán, a macska és a kutya. Mentek, mendegéltek, találtak egy kulcsot. Azt mondta a creeper:

– Bárcsak találnánk egy ládát is!

Mentek tovább. Találtak is egy ládát. Nagyon szerencsések voltak. Kinyitották a ládát. Nem volt benne semmi.

Vége.

A kiemelt kép forrása: oixabay.com/RoyBuri

MEGOSZTÁS