A Kiskőrösi NKSZSE női kézilabda csapatának utánpótlás együttesei közül az U19-es gárda az országos korosztályos bajnokság III. osztályában szerepel. Az együttes az új bajnoki szezon első mérkőzését hazai környezetben játszotta le szeptember 11-én, amikor a Vecsés-Sülysáp csapatát látták vendégül.

A kiskőrösi lányok különösen a második félidőben nyújtott jó teljesítményüknek köszönhetően 30-17 (15-10) arányú győzelmet arattak: Boldizsár – Kollár 5, Schiszler 5, Kiss K. 1, Lucza 4, Fazekas 5, Csepregi 4. Csere: Csóka, Karf 1, Németh 1, Tösmagi 4.

-Hirdetés-

A találkozót nagyon rosszul kezdte a kiskőrösi csapat, amely sorra hagyta ki a helyzeteit, több kapufát is lőtt és a védekezésben is elkövetett hibák miatt négygólos hátrányba került (2-6). Ezt követően fokozatosan lendült játékba a kiskőrösi csapat, és 9-8-nál átvették a vezetést.

Az első félidő végére több lerohanásból szerzett góllal sikerült a hazaiaknak növelni az előnyüket, így 15-10-ről várhatták a második játékrészt. A szünet után közel 10 percig nem tudtak gólt dobni a vendégek a kiváló hazai védekezésnek, és Boldizsár Nikita kapus bravúrjainak köszönhetően. Ebben az időszakban el is döntötte a találkozó sorsát a kiskőrösi csapat, amikor 20-11-es vezetésre tettek szert. A végjátékban már csak az volt a kérdéses, hogy milyen arányban nyernek a hazai lányok, akik a találkozó első időszakától eltekintve a játék minden elemében felülmúlták ellenfelüket.

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

-Ez volt a szezon első mérkőzése, mely elején sok hibával játszottunk. A vecsésiek ekkor jó arányban használták ki a hibáinkat, de gyorsan rendeztük a sorokat, feljavult a kapusteljesítményünk és a védekezésünk is. Nagyon örülök, hogy a keretbe idén bekerülő serdülő játékosok is pályára tudtak lépni Kiss Kamilla, Csóka Larissza, Karf Dorka és Németh Indira személyében. A tavalyi csapatunkból mindössze Zsubori Zsófia távozott, aki kiöregedett ebből a korosztályból és rá a továbbiakban majd a felnőttek között számíthatunk. Most még nem ismerjük a mezőnyt, így a helyezés tekintetében nem fogalmaztunk meg konkrét célokat, de úgy gondolom, hogy jó középcsapatként teljesíthetünk majd ebben a bajnokságban.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (34 db kép)
MEGOSZTÁS