Az NB II-ben szereplő Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapata hazai környezetben kezdte meg az új bajnoki szezont. Az együttes szeptember 10-én lépett pályára, amikor a jó erőkből álló Rinyamenti KC SE Nagyatád gárdáját fogadták.

Az esélyesebb vendégekkel szemben az utolsó másodpercekig kiélezett küzdelemben játszottak 32-32-es (16-15) döntetlent a kiskőrösiek: Polyák – Barna 4, Bezsenyi 4, Laki 13, Harangozó 2, Patai 4, Ruskó 1. Csere: Káldi (k), Baranyai, Dózsa, Kiss Tóth 2, Megyeri 2.

-Hirdetés-

A kiskőrösi csapat a sok hiányzó miatt igen tartalékosan tudott kiállni erre a mérkőzésre. A keretben ezért olyan helyi nevelésű fiatalok kaptak helyet, mint Kiss Tóth Bence, Patai Denisz, Megyeri Máté és Baranyai Zoltán, valamint a felnőtt csapatban most debütáló Káldi Tamás kapus. Az utánpótlás játékosokat minden dicséret megilleti, mert lámpaláz nélkül, felszabadultan, nagy bizonyítási vággyal és akarattal játszották végig a találkozót. A találkozó elejét a kiskőrösiek kezdték jobban, és négygólos vezetésre tettek szert (6-2).

A jó kiskőrösi védekezés és a lendületes támadójátéknak köszönhetően a vendégek nem találták a saját ritmusukat és csak 11-11-nél tudtak egyenlíteni. Az első félidő hajráig is a kiskőrösiek vezettek végig, amikor 15-15-nél Kiss Tóth Bence talált a kapuba (16-15) a dudaszó előtt pedig Ruskó Balázs kapufája zárta az első játékrészt. A szünet után a kiskőrösi fiatalok kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, hiszen Káldi Tamás a kapuban védett hatalmasakat, támadásban pedig Megyeri Máté lőtt a felnőttek számára is elismerést jelentő gólokat. Az utolsó 10 perchez úgy érkeztek a csapatok, hogy a kiskőrösiek vezettek 30-25-re. A végjátékban támadó hiba miatt kétszer is elvesztette a labdát a hazai csapat, a védekezésben elkövetett hibákból pedig gólokat szerzett a nagyatádi együttes. Úgy tűnt, hogy meglehet a hazai győzelem, de 32-32-es állásnál, fél perccel a vége előtt Laki Gergő a kapu mellé lőtt egy hétméterest, így egy nagyon izgalmas hajrá után döntetlennel zárult a találkozó.

Káldi Tamás
Káldi Tamás – Kiskőrösi KSK játékosa:

-Egy kicsit izgultam ma, mivel ez volt az első alkalom, hogy a felnőtt csapatban pályára léphettem. Az U12-es csapatban kezdtem el védeni, majd az U14-ben, a serdülő és az ifjúsági gárdában szerepeltem. Idén nyáron kaptam meg a lehetőséget, hogy az őszi szezonra való felkészülést már a felnőtt kerettel kezdhettem el. Az utánpótlás mérkőzésekhez képest a felnőtteknél sokkal technikásabbak, gyorsabbak a játékosok és kellett néhány perc számomra, hogy fel tudjam venni ezt a ritmust.
Nagyon örülök, hogy volt több bravúros védésem, de azt nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni. A végére kicsit elfáradtunk, ami miatt az ellenfelünk az ötgólos előnyünk ellenére fel tudott zárkózni, mi pedig a játék ezen szakaszában kihagytuk a nagy helyzeteinket. Azon dolgozom a továbbiakban, hogy amikor szüksége van rám a felnőtt csapatnak, akkor segíteni tudjak.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS