A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Kiskőrösi LC női csapata az őszi szezon első mérkőzését hazai környezetben játszotta. A nyáron átalakult kiskőrösi gárda szeptember 10-én a tavalyi ezüstérmes Kecskeméti LC együttesét fogadta.

A kiskőrösi lányok nagy küzdelemben nyertek 2-1-re (0-1): Herceg D. – Kovács A., Ballagi (Herceg V.), Nagy E., Végh, Jarjabka, Terecskei, Kovács L. (Szempék), Dobák (Zahorszki).

-Hirdetés-

A találkozó első félideje kiegyenlített játékot hozott, melynek során a kecskemétiek támadásait jó védekezéssel szűrték meg a kiskőrösiek. A vendégek a 28. percben szereztek vezetést Papp Lilla révén, amikor a hazaiak labdavesztése után került tiszta helyzetbe az üresen hagyott gólszerző (0-1). Az első félidőben voltak helyzetei a kiskőrösieknek is, de a támadások végén pontatlanok voltak a lányok, vagy a kapu elé lőtt labdákról lemaradtak centikkel a csatárok.

A szünet után többet birtokolta a labdát a kecskeméti csapat, a kiskőrösiek pedig kontratámadásokkal veszélyeztettek. A 41. percben szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, mely után a labdát kiválóan találta el Nagy Eliza, akinek lapos lövése után a játékszer a jobb kapufa tövéről védhetetlenül vágódott a hálóba (1-1). A 60. percben lőtték a kiskőrösiek a győztes találatukat, amikor Végh Emese távoli, lapos lövése után a labda a vendégek kapusának hasa alatt, kezei között becsorgott a hálóba. A potyagól után nagy küzdelem folyt a pályán a kiskőrösiek szívvel, lélekkel védekeztek, a kapuban pedig Herceg Dorina bravúrjai is kellettek a sikerhez.

Makó Zsolt
Makó Zsolt – Kiskőrösi LC edzője:

A szezonra való felkészülésünket július végén kezdtük el heti két edzéssel az U15-ös lány csapat labdarúgóival közösen. A nyár során több távozó játékosunk is volt, így eleinte még az is kérdésesnek tűnt, hogy tudunk e felnőtt csapatot indítani a bajnokságban. Összesen négyen mentek el a tavalyi keretből, így az ő pótlásukra kellett keresni új játékosokat. Szerencsére sikerült leigazolnunk Végh Emesét, aki legutóbb Jánoshalmán és Kiskunhalason játszott, Nagy Eliza visszajött az NB II-es szereplése után Újpestről, Soltvadkertről Szempék Dóra érkezett, Tóth Klaudia pedig hosszú kihagyás után újrakezdte az aktív játékot. Fontos megemlítenem, hogy a bajnoki rajt előtt sajnos felkészülési mérkőzést nem tudtunk játszani, így féltem attól, hogy milyen teljesítményre leszünk képesek a küzdelemsorozat egyik legerősebb csapata ellen. Azt látszott, hogy a sok új játékos miatt az összeszokottság még hiányzik, de az akaraterővel nem volt gond, mindenki nagyot küzdött a sikerért. A győzelmünk értékét növeli, hogy vesztett helyzetből fordítva tudtunk nyerni és ennek a három bajnoki pontnak még nagy jelentősége lesz a bajnokságban. A mai teljesítmény után minden játékost dicséret illeti, de a kapusunkat, Herceg Dorinát külön ki kell emelnem, aki döntő pillanatokban mutatott be hatalmas bravúrokat és ezzel nagyban hozzájárult a sikerhez. A célunk az, hogy a dobogós helyek valamelyikén végezzünk, de titkon bízunk abban, hogy harcban lehetünk a bajnoki címért is.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (54 db kép)
MEGOSZTÁS