A Kiskőrösi Bem József Általános Iskola a 2022/23-as tanévben hat új pedagógussal kezdi meg a munkát. Ebben az interjúban Kurucz Bernadettet szeretném bemutatni az Olvasóknak, aki alsó tagozatban tanítóként erősíti az iskola tantestületét.
Mesélj egy pár szót a családodról!

A családommal Kiskőrösön élünk. Két kisfiam van. Mindketten alsó tagozatosak itt a Bem iskolában.

Hol végeztél és mit fogsz tanítani ebben a tanévben?
-Hirdetés-

2009-ben végeztem Kecskeméten tanító szakon, magyar műveltségterülettel. Így alsó tagozaton fogok tanítani természetismeretet, technikát, rajzot és néhány osztálynál napközis leszek.

Hogyan találtál a tanítói pályára?

Érettségi után kerestem az utamat. Már a tanítóképző alatt dolgozni kezdtem, nem pedagógiai pályán, de amikor végeztem, nem volt üresedés sehol, így maradtam a munkahelyemen. Közgazdász végzettséget szereztem, pályázatírással, minőségbiztosítással foglalkoztam. Közben képeztem magam a pedagógia területén is, mert elvégeztem egy komplex mozgásterápiás tanfolyamot. Most éreztem azt, eljött az idő, hogy bekapcsolódjak a pedagógiai vérkeringésbe, ezért jelentkeztem az állásra.

Mik azok a kihívások, amikkel szerinted napjainkban szembe kell nézni a pedagógusoknak?

A társadalom elindult egy anyagias irányba, a másik ember tisztelete egyre kevésbé érték. Én szeretném az elfogadás, az odafigyelés és a szeretet hangját képviselni a munkámban is. Hogy a szülőkkel közösen érző, empatikus gyermekeket neveljünk.

Kit tartasz példaképednek a szakmai életedben?

Az anyukámat. Ő olyan pedagógus, aki hivatásként éli meg a munkáját, szívből dolgozik.

Milyen pedagógusnak tartod magad? Mik a legfontosabb tulajdonságaid, amik a pályán tarthatnak?

Úgy gondolom, hogy határozott és maximalista vagyok. De közvetlen embernek tartom magam. Ráadásul hasonló korúak a gyermekeim, így közel érzem magam a tanítványaimhoz.

Fel tudsz idézni kedves iskolai emlékedet?

Konkrét emlékem nincs. De nagyon szerettem az alsós tanítónénimet, Grábics Ica nénit. Aki szigorú, de kedves tanító volt. Emiatt tulajdonképpen kedves emlék az egész alsó tagozat.

Az “újak”: Lasztovicza Marcell, Durst KLaudia, Kurucz Bernadett, Pasztendorf Gabriella, Pasztendorf Mónika, Kovács Gábor
Mi jelenti számodra a kikapcsolódást?

A rejtvényfejtés, az olvasás. Legnagyobb kedvencem A kis herceg és Ady Endre versei. De érdekelnek az elgondolkodtató filmek is. És nagyon szeretek varrni.

Gondolkodsz azon, hogy esetleg tanulsz még pedagógiai irányban?

Igen, tanulási ötleteim mindig vannak. Most a fejlesztőpedagógia és a logopédia érdekel.

MEGOSZTÁS