Zelei József Világ Kerékpáros Békenagykövet , a ”Két keréken a Nagyvilágban” békemisszió kerékpárosa Petőfi Sándor szülővárosába, Kiskőrösön tett látogatást szeptember 15-én, csütörtökön. A város büszkeségének szülőháza előtt, a Petőfi téren várta a kerékpáros érkezését Domonyi László Kiskőrös polgármestere, Szedmák Tamás alpolgármester, dr. Turán Csaba jegyző, dr. Nagy Gabriella aljegyző, a képviselő-testület tagjai, Kuti Zoli a Trizoli Jótifuti Egyesület elnöke, iskolás diákok, és Dr. Filus Erika, a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum igazgatója.

Zelei József elmondta, hogy tizenkilenc éve kerekezik a békéért, és ez idő alatt az Egyenlítő kétszeresénél is hosszabb távot teljesített. 2004-ben indította misszióját, a béke, a természet, a környezetünk védelme, az egészséges életmód és a sport szeretete céllal. Ezt a túrát még további 43 béketúra és békeprogram, 120 ország, 5 kontinens és közel 90.000 km betekerése követte.

-Békeüzenetemmel bejártam a nagyvilágot, Európa szinte minden országát, de kerekeztem Amerikában, Ausztráliában, Ázsiában, Afrikában, Új-Zélandon, Tasmaniában – mesélte a Világ Kerékpáros Békenagykövete.
-Hirdetés-

A Békebibliaként híressé vált békekönyvét mindig magával vitte, melybe a Föld számtalan nyelvén írták be ismert és ismeretlen emberek békeüzenetüket.
A legnagyobb megtiszteltetés 2016. augusztus 10-én érte, amikor Ferenc Pápa Őszentsége a Vatikánban személyes audiencián fogadta.

Kiskőrös város vezetői fogadták a kerékpáros békenagykövetet

-A II. világháború óta nem volt olyan szüksége a Világnak az összefogásra a béke megteremtésének tekintetében, mint ma. Ezt az utat járom már közel két évtizede, s ezt az utat járom ez évben is – tette hozzá.

Zelei József 2022/2023 évben missziója, a béke demonstrálása mellett Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója előtt is tiszteleg. „Kerékpáros béketúra Petőfi Sándor nyomában a Kárpát-medencében 2022/2023.”

 

Zelei József Világ Kerékpáros Békenagykövet , a ”Két keréken a Nagyvilágban” békemisszió kerékpárosa

Ez évi Petőfi béketúrán a költő szülővárosától indulva kerekezem be életének legfontosabb állomásait. Kiskőrös, Kiskunfélegyháza, Selmecbánya, Sopron, Pápa, Debrecen, Budapest, Dunavecse, Munkács, Ungvár, Nagykároly, Koltó, Endrőd, Segesvár, stb. Utamat, koszorúzások, békefa állítások, megemlékezések színesítik, behatóan megismertetve a magyar költészet egyik legismertebb és egyik legkiemelkedőbb alakjának életét, munkásságát – mondta Zelei József.

A túráról filmet készítenek, melyet az anyaországi és a határon túli magyaroknak kívánnak bemutatni szerte a Világban.

Zelei József koszorút helyezett el a Petőfi Szülőház homlokzatán, Domonyi László és Dr. Filus Erika társaságában

A Petőfi-vonalat végigjárva tiszteletét fejezte ki Petőfi Sándor munkássága előtt egy koszorú elhelyezésével a Petőfi Szülőház homlokzatán.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (53 db kép)
MEGOSZTÁS