Ünnepi pillanatok voltak szeptember 18-án 9.00 órától a kiskőrösi katolikus templomban, amikor érseki szentmisére várták a híveket. Az eseményen dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek és metropolita atya hirdetett igét és ekkor történt meg Tóth Tibor atya plébánosi beiktatása is.

A megjelent híveket Tóth Tibor atya köszöntötte, ami után felkérte dr. Bábel Balázs érsek atyát a szentmise megtartására. Az érsek atya elmondta, hogy Tóth Tibor atyának a munkájához nagyon sok sikert kíván, és építse a kiskőrösi egyházközösséget.

-Hirdetés-

Beszédében kiemelte, hogy a néhány évvel ezelőttikhez képest most nehéz időket élünk. Az embereket megviselte a Covid járvány, háborús helyzet, infláció és létbizonytalanság van a mindennapokban. Azt kérte Tibor atyától, hogy ebben a nehéz világban vigye Isten országának jó hírét, hogy amikor az emberek csüggednek, reményt vesztenek, akkor ne fáradjunk bele a jótettekbe és ne felejtsük el, hogy a történelem Isten kezében van. Kérte, hogy úgy végezze a munkáját a hívek közös összefogásával, hogy hírnök és apostol legyen, Isten embereként dolgozzon Kiskőrös egyházközségében, amely során példamutatásával, valamint szavai által sokakat vonzzon Isten országába.

A szentmise alkalmával közreműködött Fekete Szabolcs keceli esperes kerület plébánosa, a katolikus vegyes kórus László Dániel pap növendék vezetésével, melyet orgonán kísért Pelsőcziné Barna Mária, de szép számban voltak ministránsok, a felolvasókat pedig Tóth Katalin hitoktató készítette fel.

A meghívott vendégek közül Domonyi László polgármester ajándékcsomagot adott át dr. Bábel Balázs érsek atyának, Fekete Szabolcs atyának és Tóth Tibor atyának. Arató J. Lóránd, az evangélikus gyülekezet lelkipásztora is köszöntötte, és megajándékozta Tóth Tibor atyát új hivatalában.

Az ünnepi pillanatokat a Himnusz közös eléneklése után a plébánia udvarán egy szeretetvendégség zárta, amely alkalomra a Kecelről érkező Csengődi István és családja mobil kemencében sütöttek kenyérlángosokat.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (122 db kép)
MEGOSZTÁS