2022. szeptember 22-én volt a autómentes világnap. Mint minden évben, most is készültek a Jótifutisok a bringával munkába készülőknek egy kis reggelivel. Kora reggel aki Kiskőrös főtere felé tekert a biciklijén, az láthatta a narancssárga pólós, lelkes kis csapatot, amint némi elemózsiát és vizet osztogat. Kuti Zoli, a Jótifutisok elnöke most sem volt rest, támogatókat keresett, akik a reggeli csomagba felajánlották a terméküket.

Összesen 150 csomag készült a szorgos kezeknek köszönhetően, amelyek igen gyorsan el is fogytak, hiszen sokan járnak kerékpárral dolgozni. Sőt, több iskolás és óvodás gyermek is a biciklit választotta az autómentes világnap reggelén, így ők sem távoztak üres hátizsákkal/iskolatáskával.

A Frank család, Gábor és Soma is biciklivel érkezett
Támogatók voltak:
  • Bubee
  • Csővári János és Éva
  • TESCO Kiskőrös
  • Vadkert Pékség Kft.

Az európai autómentes nap (nem hivatalosan: autómentes világnap; angolul: European Car Free Day vagy In Town Without My Car! Day) egy 1998 óta minden évben szeptember 22-én megtartott – a társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott – rendezvénysorozat, amely fel kívánja hívni a városlakók és a városvezetés figyelmét

– a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra,
– a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására,
– a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire,
– a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

A rendezvény egyik hosszú távú célkitűzése az, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe. Ilyen módon hozzá kíván járulni a polgárok egészségének és életminőségének javításához.

-Hirdetés-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (40 db kép)
MEGOSZTÁS