A Kiskőrösi NKSZSE női kézilabda utánpótlás csapatai közül az U14-es lányok a korosztályos országos bajnokság II. osztályában szerepelnek. A hétcsapatos bajnokság első játéknapja szeptember 25-én volt a kiskőrösi sportcsarnokban, amikor a hazai lányok két mérkőzést játszottak.

A kiskőrösi fiatalok az első mérkőzésükön a Kiskunhalasi UKSC gárdája ellen léptek pályára, amelyet 23-14-re (9-6) megnyertek: Torgyik (k), Csatlós A. (k), Csenki 6, Faragó D. 2, Faragó G. 1, Faragó I. 8, Kálmán, Peckmann 1, Szikszai, Vida 5, Brada.

-Hirdetés-

A csapat a második találkozóján is nagy gólarányú győzelmet aratott, miután a Tompa SE gárdáját győzték le 32-3-re (17-1): Torgyik (k), Csatlós A. (k), Bán, Brada, Csatlós K. 2, Csenki 5, Döme 2, Faragó D. 3, Faragó G., Faragó I. 2, Kálmán 5, Peckmann 1, Szikszai 7, Vida 4.

A kiskőrösi lányok a bajnokságban a kalocsai Gézengúz UKC, a Kiskunhalasi UKSC, a Kiskunmajsai KC, a Bácsbokodi NKSE, a Nemesnádudvari NKSZE és a Tompa SE csapatival mérkőznek meg. Az egyes játéknapoknak mindig más csapat ad otthont, és az alapszakasz után a helyezésekről a felsőházi és az alsóházi rájátszás dönt majd.

Fenyvesi Éva – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

-A kiskunhalasiak ellen mindig nagyon kemény csatákat vívunk és ennek megfelelően készültünk a mai párharcra is. Nagy várakozással tekintettem a találkozó elé, mert általában a kiskunhalasiak szoktak ellenünk nyerni, de legutóbb idén tavasszal mi győztünk ellenük két góllal. A mai napon egy hosszú felkészülés után játszottunk tétmérkőzést és 9 góllal győztük le őket. Büszke vagyok a lányokra, mert az a rengeteg munka, amit beletettek ebbe a csapatba, eredményre vezetett. A mérkőzésen végig nagy iramot tudtunk diktálni, több gólt is szereztünk lerohanásból, a kiskunhalasiak pedig most nem tartották velünk a lépést. A második találkozónkon a tompaiak ellen számítottam arra, hogy nagy gólkülönbséggel nyerhetünk, ezért azt a célt fogalmaztuk meg a lányokkal, hogy szerezzünk 30 találatot. A célunk az a bajnokságban, hogy az alapszakaszban a legjobb három közé kerüljünk, amivel jogot szerezhetnénk a felsőházi rájátszásban való részvételre, amikor a Csongrád-Békés megyei csoport legjobb három gárdájával küzdhetnénk meg a dobogós helyekért.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (40 db kép)
MEGOSZTÁS