A soltvadkerti labdarúgó pálya adott otthont szeptember 25-én a II. Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság egyik területi fordulójának. Az eseményre előzetesen 27-en adták le nevezésüket, a versenyen pedig 15-en vettek részt.

A tizenegyesrúgó bajnokság rendezője a Soltvadkerti TE volt, melynek elnöke Schmidt Zsolt köszöntötte a megjelent versenyzőket és ismertette a szabályokat. Elmondta, hogy a résztvevők számára első körben van még javítási lehetőség, amikor ha hibáznak, akkor rúghatnak egy tizenegyest újra. A második körtől kezdődően már kieséses rendszerben folyt a küzdelem és aki hibázott, az már nem folytathatta a versenyt. A klub elnöke megemlítette, hogy tavaly is rendeztek már hasonló programot, és a tizenegyesrúgó bajnokság főszervezője Kövesdi Gábor az idén is megkereste ilyen céllal a klubot.

Fék Zsolt nyerte meg a soltvadkerti selejtezőt
-Hirdetés-

Az élőfüves pálya kímélése miatt a műfüves játéktéren rendezték meg az eseményt, amely során a tizenegyeseket kapusként a soltvadkerti Frittmann Patrik, Lehoczki Imre és Fék Zsolt próbálta hárítani. A résztvevők egy kapura lőtték a tizenegyeseket, miközben a hálóőrök cserélték egymást.

Schmidt Zsolt, Font Norbert, Fák Zsolt, Lehoczki Imre, Frittmann Patrik, Engler Antal
A soltvadkerti selejtezőn Soproni András, Engler Antal, Nagy Attila, Rózsa Bence, Farkas Béla, Frittmann Patrik, Fék Zsolt, Sztankovics Gergő, Horváth László, Font Norbert, Pekker Roland, Putnyik Róbert, Takács Bálint, Tóth András és Varga Bence rúgott tizenegyest.

A selejtezőből az első két helyezett juthatott tovább az országos döntőbe, amit a Margit-szigeten rendeznek. Az országos döntő két legjobb tizenegyesrúgója a Bozsik Stadionban a Budapesti Honvéd hazai találkozójának félidejében fogja majd eldönteni, hogy ki nyeri meg az 1 millió forintos fődíjat.

A soltvadkerti indulók közül az országos döntőbe Fék Zsolt és Font Norbert jutott be. A két helyi induló közül a selejtező döntőjét 12 sorozat után Fék Zsolt nyerte meg, aki társával harcba szállhat a fődíjért, és az egyéb nyereményekért. Az országos döntő október 8-án a Testnevelési Egyetem Campusán lesz.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (52 db kép)
MEGOSZTÁS