A Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére 2005 óta nevezzük a Népmese Napjának szeptember 30-át. Ezen a napon született Benedek Elek. E jeles ünnep alkalmából várta a kicsiket és a nagyokat Családi mesedélután a Kiskőrösi Óvodák Battyány úti tagintézményének egyik csoportszobájában.

Az óvodapedagógusok – Szentgyörgyi Ibolya és Podobniné Vándor Andrea –, népmesékkel, Slajkó Anikó pedig zeneszóval készültek erre az alkalomra. A mese jelentőségéről így nyilatkoztak a pedagógusok:

-Hirdetés-

„Mesét mondani, mesét hallgatni kicsiknek és nagyoknak csodálatos élmény. MesÉLJÜK a mesét itt az óvodában, és otthon a családokban. A népmesékben olyan egyetemes tudás van, amely minden élethelyzetben erőt ad, megmutatja a helyes utat, akár sűrű erdőben járunk, akár táltos paripán repülünk. Találkozunk segítőkkel, akadályokkal, a jó legyőzi a rosszat, s végül mindenki megkapja a jutalmát. Mesélünk kicsikről, nagyokról, bátrakról, esendőkről, furfangosokról, szeretetről, kívánságokról, a bennünk élő mesehősökről.”

Slajkó Anikó, Szentgyörgyi Ibolya, Podobniné Vándor Andrea (balról)

Az esemény több munkacsoport együttműködésével jött létre. Szentgyörgyi Ibolya az idei évben végzett Népmesekincstár foglalkozásvezető mesepedagógusként, így kiváló szakmai alapokra építkezhetnek ezen a téren is a Battyhány óvodában. Szerepet vállalt az Anyanyelvi, az Ügyes kezek, a Dalospacsirták, valamint az Egészségünk és környezetünk munkaközösség is a Családi mesedélután megvalósításában. Ezen a napon az óvoda dolgozói reménységük szerint új hagyományt teremtettek. Fontosnak tartják, hogy hosszútávon, évszakonként visszatérő programmá váljanak a mesedélutánok.

A csillogó gyermek- és szülői szempárok arra biztatták az alkalmat megálmodó pedagógusokat, hogy mindenképpen értéke van az ilyen találkozásoknak.

A szervezők (Szentgyörgyi Ibolya és Podobniné Vándor Andrea) köszönik a segítséget Slajkó Anikónak, Dicsa Reginának, Hegedűsné Kaposvári Editnek, Markó Szilárdnénak, Weinhardt Krisztinának.

A képek forrása: az esemény szervezői.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (18 db kép)
MEGOSZTÁS