A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 6. fordulójában a Kiskőrös a Kalocsát fogadta. A vendégek úgy érkeztek Kiskőrösre, hogy szeretnék megszerezni első győzelmüket, míg a hazaiak szerették volna harmadik sikerüket elérni a bajnokságban.

Már a találkozó 5. percében veszélyeztetett a Kalocsa. Monori Martin lőtte kapura a labdát jó 20 méterről. Lövése veszélyesen csapódott lefelé, de centikkel végül fölé ment. A 15. percben Farkas Szabolcs küldte rá a lasztit Tóth kapujára. A kiskőrösi hálóőr azonban bravúrral védte a jobb alsóba tartó lövést. A 20. percben Szedmák Roland iramodott meg a jobb szélen, majd a tizenhatoson belülre érve két csel közben szabálytalankodtak vele szemben. A játékvezető egyből a tizenegyes pontra mutatott. A megítélt büntetőt maga a sértett Szedmák végezte el. Lövését érezte Varga kapus azonban a bal alsóba tartó lövést hárítani nem tudta 1-0. Tíz perccel később Farkas Zalán lövésénél kellett újra bravúrt bemutatnia Tóthnak. A 40. percben újra Farkas Zalán került ziccerbe azonban lövését a hazai védők blokkolták.

-Hirdetés-

A második játékrész elején gyorsan egyenlíthetett volna a Kalocsa. Tóth Levente rázta le emberét a jobb oldalon, majd kapura tűzte a lasztit, ami végül a bal kapufáról pattant ki éppen Monori elé, aki egyből lőtt. Azonban újra Tóth Zoltán védeni tudott. Egy perccel később a másik oldalon egy Dunai-Szedmák összjáték után Vargának kellett védenie, majd a gólvonalról Busa rúgta ki a lasztit. Újabb egy perc telt el, amikor is Nagy Attila közeli lövését tolta szögletre Varga. A sarokrúgást Pintyi varázsolta Tóth Márk fejére. Akinek jobb felsőbe tartó fejesét újra bravúrral tudta védeni Varga. Az 55. percben Dunai beadását a menteni igyekvő Rideg a saját kapujára fejelte. Varga Sándor azonban újra bravúrt mutatott be. Igaz most saját játékosa fejese után. A felszabadítást követően Bányai Edvin futotta le Hajnalt a jobb szélen, majd precízen belőtte a lasztit középre, ahol Farkas Szabolcs két cselt bemutatva ordító ziccerben mellé lőtt.

Ez pedig megbosszulta magát, hiszen a 70. percben Szedmák jobb oldali beadása után Dunai lőtte középre a lasztit Nagy Attilához, aki pedig kilőtte a jobb alsót 2-0. A 77. percben Farkas Zalán futotta le védőit a jobb oldalon, majd a tizenhatoson belül cselezgetésbe kezdett. Mihály és Hajnal próbálták szerelni, azonban a védekezés közben a támadásba bekapcsolódó Farkas Szabolcsot szabálytalanul szerelték. Ezúttal a Kalocsa jutott tizenegyeshez. A megítélt büntetőt Farkas Zalán lőtte a bal alsóba 2-1. Gyakorlatilag lemásolta Szedmák gólját. Két perccel később Bányai beadása után a csereként beálló Romsics Péter csúsztatott Tóth kezébe. Az utolsó tíz percben az eredmény már nem változott. Így ha gyengén is játszva, de megszerezte a három pontot a Kiskőrös. A Kalocsa pedig továbbra is vár az első győzelmére.

Kiskőrösi LC – Kalocsai FC 2-1

Kiskőrösi LC: Tóth Z., Szedmák (Szabó D.), Hajnal, Pekker, Dunai, Nagy A., Mihály, Tóth Á., Tóth M. (Andó), Vajda, Pintyi vezetőedző: Agócs Zoltán.

Kalocsai FC: Varga, Busa (Vass), Rideg, Pirisi (Práger), Bányai (Tapolcsányi), Farkas Z., Farkas Sz., Lakatos-Lengyel, Tóth L., Mondori (Romsics), Rábóczki vezetőedző: Kohány Balázs

Agócs Zoltán vezetőedző – Kiskőrösi LC:

Sejtettem, hogy nehéz lesz számunkra a mai mérkőzés. Csak azt nem, hogy ennyire. Az első játékrészben nagyon fásultan játszottunk. A pozitívum csak az volt az egészben, hogy vezetéshez tudtunk jutni. A második játékrészben már komolyabb erőket mozgósítottunk a három pont itthon tartásának érdekében, ami gyakorlatilag sikerült is, de kellett hozzá a Kalocsa is, hiszen nagy helyzeteket hagytak ki. Számunkra is akadtak nagy ziccerek, amik kimaradtak. Ez gyakorlatilag a kimaradt helyzetek mérkőzése volt. Egyetlen pozitívum, hogy győztünk. Múlt héten jól játszottunk és veszítettünk. Ma viszont nem játszottunk jól és nyertünk. Gratulálok mindkét csapatnak.

Kohány Balázs vezetőedző – Kalocsai FC:

– Számunkra ebben a mérkőzésben jóval több volt. Minimum egy pontra rászolgáltunk volna. De úgy gondolom ez az eredmény fordítva is elsülhetett volna. Ez hűen tükrözte az egész őszünket eddig. Azt gondolom jól játszottunk. Nagyon sok helyzetet kialakítottunk. Bőven vezetnünk kellett volna már az első félidőben is. Jellemzi a mérkőzést, hogy mi kihagytunk egy óriási ziccert, visszakontrából a Kiskőrös tizenegyeshez jut és megszerzi a vezetést. Sajnálom, de bízom benne, hogy ez egyszer megfordul és jönnek a gólok meg a győzelmek. Mert azt gondolom a játékunk ma is rendben volt. Ki-ki mérkőzés volt, és sajnos megint rosszul sült el számunkra. Gratulálok a Kiskőrösnek.

MEGOSZTÁS