A megyei I. osztályú női kézilabda bajnokság harmadik fordulójában a Kiskőrösi NKSZSE gárdája hazai környezetben lépett pályára. A kiskőrösi együttes az október 1-jén lejátszott találkozó alkalmával a bajnokságban az egyik kiemelkedő játékerőt képviselő Nemesnádudvari NKSZE csapatát fogadta.

A kiskőrösi lányok most 30-25-re (9-16) kikaptak a nemesnádudvariaktól: Boldizsár – Varga A. 3, Schiszler 4, Márki 4, Mokos 6, László, Csepregi 4. Csere: Baticz (k), Zsubori 2, Fazekas 2, Kollár, Kornóczi, Lucza, Markó-Czérna. Lendületes kézilabdával kezdtek a csapatok, mely során jól tartották a lépést az esélyesebb vendégekkel szemben a hazaiak, sőt a 10. percben Mokos Anita góljával 4-3-as vezetésre tettek szert a kiskőrösiek. A nemesnádudvariak elsősorban lerohanásból tudtak gólokat szerezni, felállt fal ellen már kevésbé voltak eredményesek.

-Hirdetés-

A hazaiak az elvesztett labdák után megpróbáltak gyorsan visszazárni, amivel jelentősen megnehezítették a nemesnádudvariak dolgát. A találkozó 5-13 után vett új fordulatot, amikor a hazaiak négy gólt szereztek zsinórban és visszajöttek a mérkőzésbe (9-13). A kiskőrösiek fegyelmezett játékának köszönhetően nem tudták idő előtt lezárni a mérkőzést a nemesnádudvariak, az 56. percben pedig úgy kezdték el a csapatok a végjátékot, hogy 25-27 volt az állás. Ekkor Mokos Anita és László Luca is kétperces kiállítást kapott, az emberelőnyt pedig kihasználták a vendégek és további három gól szerezve tudtak nyerni 30-25-re.

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

-Annak ellenére, hogy kikaptunk, gratuláltam a lányoknak játékhoz, mert ezzel a teljesítménnyel vállalható körülmények között szenvedtünk vereséget. Amit megbeszéltünk a taktika tekintetében azt a lányok betartották és ennek köszönhetően megnehezítettük az ellenfelünk dolgát. Azt egy kicsit sajnálom, hogy a végjátékban nem voltunk pontosabbak a lövéseknél, mert jobb befejezésekkel akár egy bravúros eredményt is elérhettünk volna. Úgy gondolom, hogy 25-27-nél az eredmény egy kicsit megfogta a nemesnádudvariakat, akik nincsenek nagyon hozzászokva, hogy az utolsó percekben éles legyen még a mérkőzés. Sajnos a végén volt rossz döntésünk, technikai hibát vétettünk és a kiállítások sem segítettek rajtunk, így az ellenfelünk tudta megnyerni a találkozót. Ki kell emelnem az első félidőben nyújtott kreatív támadójátékunkat Márki Éva vezérletével, a második játékrészben pedig a pályára lépő fiataljaink védekezését szükséges megdicsérnem. Ma láttam a játékunkban több olyan elemet, amelyre az elkövetkezendő fordulókban tudunk építeni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS