Nem mindennapi mérkőzésre került sor október 1-jén a megyei I. osztályú férfi kézilabda bajnokságban. A küzdelemsorozat új bajnoki évadjában a Soltvadkerti TE-BS Plastic és a Soltvadkerti KUSE gárdáinak személyében két soltvadkerti együttes szerepel a pontvadászatban, amelyre korábban még sosem volt példa.

A csapatok a bajnokság harmadik fordulójában mérkőztek meg egymással a soltvadkerti sportcsarnokban, amely alkalmával a pályaválasztó a Soltvadkerti TE-BS Plastic gárdája volt.

-Hirdetés-

Soltvadkerti TE-BS Plastic – Soltvadkerti KUSE 22-22 (11-8)

Soltvadkerti TE-BS Plastic: Csernák – Borboly 3. Opauszki P. 1, Bakai 1, Piller 5, Thiesz 3, Reszl 1.
Csere: Vizi (k), Balla 1, Kincses, Marosi 3, Opauszki T. 2, Patai, Ürmösi 2, Veppert.
Edző: Szabó Tamás

Soltvadkerti KUSE: Judák – Vincze 1, Kriszt V. 4, Májer 1, Szentgyörgyi 2, Rákóczi 2, Kriszt Á.
Csere: Hegyi (k), Zsikla (k), Hirsch 4, Nagy N. 3, Nyúl P., Nyúl Z. 4, Városi 1.
Edző: Forgó Erzsébet

A két csapat mérkőzését nagy várakozás előzte meg és a lelátó megtelt a szurkolókkal. Nagy iramban zajlott a találkozó köszönhetően annak, hogy a Soltvadkerti KUSE fiataljai próbálták gyorsítani a játékot és arra törekedtek, hogy minél több gólt tudjanak szerezni lerohanásból. A találkozón szinte végig a Soltvadkerti TE-BS Plastic gárdájánál volt a vezetés és a 39. percben volt a legnagyobb különbség a két csapat között, amikor 15-9-re vezettek. Az utolsó 20 percben azonban a fiatalok alkotta Soltvadkerti KUSE hatalmasat küzdött és fokozatosan dolgozták le a hátrányukat. Az utolsó perchez érve a Soltvadkerti TE-BS Plastic vezetett 21-20-ra, amikor Nyúl Zoltán egyenlített hétméteresből (21-21). A találkozó vége előtt 11 másodperccel szerezte meg ismét a vezetést a Soltvadkerti TE-BS Plastic csapatának Borboly Benjamin (22-21). Hatalmas izgalmak közepette mindössze 6 másodperc volt már csak hátra a találkozóból, amikor a Soltvadkerti TE-BS Plastic játékosa Marosi Dávid úgy szabálytalankodott ellenfelével szemben, hogy piros lappal kiállították és a Soltvadkerti KUSE gárdája kapott hétméterest. A büntetőt magabiztosan lőtte a hálóba Nyúl Zoltán, így 22-22-vel zárult a soltvadkerti csapatok rangadója. Fontos megemlíteni, hogy a Soltvadkerti TE-BS Plastic játékosa Borboly Benjamin még az utolsó másodpercekben is lőtt egy újabb gólt, de az már a mérkőzés lefújása utáni pillanatokban esett, így döntetlennel zárult a mérkőzés.

A találkozó végén a két csapat játékosai nagyon sportszerű módon egymásba karolva skandálták a „Vadkert, Vadkert!” rigmust, miközben a nézők vastapssal köszönték meg a gárdák teljesítményét.

Szabó Tamás – Soltvadkerti TE-BS Plastic edzője:

-Nagyon furcsa volt egy ilyen találkozón irányítani a csapatot, amelyen két helyi klub küzd egymás ellen. Természetesen mindez a felkészülésünkre is rányomta a bélyegét, mert mindenki felfokozott hangulatban várta az összecsapást. A mérkőzésen teljes mértékben azt kaptam vissza, amire számítottam. Masszív, jó védekezést kértem a fiúktól, amit viszont láttam a pályán és ennek köszönhetően az ellenfelünk felállt fal ellen nehezen tudott gólt szerezni. Sajnos azt is megtapasztalhattuk, hogy rendezetlen védelemmel szemben lerohanásból nagyon veszélyesek voltak a Soltvadkerti KUSE játékosai és több gólt is lőttek így. A nagy rohanásba a végére talán egy kicsit bele is fáradtunk és ekkor jöttek olyan hibák, amelyek miatt nem tudtuk megnyerni a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy a bajnokságban nincs könnyű mérkőzés, minden pontot meg kell becsülni, így ennek a döntetlennek is örülnünk kell, mert a végelszámolásnál ez még sokat jelenthet.

Forgó Erzsébet – Soltvadkerti KUSE edzője:

-Mivel a mi keretünket nagyon sok fiatal alkotja, ezért arra törekedtünk a mai napon, hogy gyorsítsuk a játékot és minél nagyobb iramban kézilabdázzunk, sok futásra kényszerítve az ellenfelünket. A csapatunk fizikálisan a felnőttekkel nem tudja még felvenni a versenyt, ezért a gyors játékot helyeztük előtérbe, aminek köszönhetően sok gólt szereztünk lerohanásból. Az most is látszott, hogy felállt fal ellen a fizikai adottságainkból adódóan nem nagyon tudunk eredményesek lenni, de ennek javításán is dolgozunk. Elismerésem a fiúk előtt, mert többgólos hátrányból jöttünk vissza a második félidőben és mindent megtettek annak érdekében, hogy felvegyék a versenyt a felnőttek alkotta soltvadkerti csapattal szemben. Az utolsó másodpercekben két olyan játékszituáció is volt, amikor betartották a fiúk a megbeszélteket és az ezekből kiharcolt hétméteresekkel tudtuk döntetlenre menteni a találkozót. Most megmutatták a játékosok, hogy tudnak egymásért küzdeni és egy komoly játékerőt képviselő ellenféllel szemben is lehet esélyünk ilyen hozzáállással. Úgy gondolom, ha a mérkőzéseken százszálakét nyújtunk vagy annál is többet, akkor bárki ellen van esélyünk, de ellenkező esetben bárkitől ki is kaphatunk.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (87 db kép)
MEGOSZTÁS