Megjelentek a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (BGA Zrt.) oldalán a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2023-ra vonatkozó pályázati kiírásai. A határon túli szervezetek nemcsak társpályázóként, de önállóan is pályázhatnak a NEA kiírásra. A pályázatok benyújtásának határideje: 2022. november 02. 14:00 óra.

-Hirdetés-

A 2023. évi támogatási keretösszeg meghaladta a 11 milliárd forintot. A civil szervezetek akár 4.500.000 Ft támogatási összeget is igényelhetnek. A jelen pályázati felhívás keretében azok az egyesületek, alapítványok és szövetségek nyújthatnak be támogatási igényt, akiket az illetékes Törvényszék legkésőbb 2021. december 31. napjáig nyilvántartásba vett és a 2021. évi számviteli beszámolójukat letétbe helyezték az Országos Bírósági Hivatalnál.

A Nemzeti Együttműködési Alap egy olyan költségvetési előirányzat, amelynek felhasználásában a civil szervezetek és a kormányzat partnersége jut kifejezésre. A Nemzeti Együttműködési Alap a civil szervezetek számára kínál támogatási lehetőségeket, forrásai elsősorban pályázati úton érhetők el.

A pályázatok lebonyolításával kapcsolatos feladatokat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. látja el. A pályázatokat a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszeren keresztül (NIR) lehet benyújtani, a pályázati díj 2000 forint, melynek befizetéséről szóló dokumentumot a pályázathoz csatolni kell. További pályázati feltételek, információk, a pályázati kiírás és a kapcsolódó dokumentumok, útmutató a BGA honlapján érhetőek el.

„Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2023.” című, NEAO-KP-1-2023 jelű és a „Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása 2023.” című, NEAG-KP-1-2023 jelű pályázatainak célja a civil szervezetek alapcél szerinti közösségteremtő, a közösség érdekében végzett tevékenységéhez kapcsolódó költségeinek biztosítása, a civil társadalom erősítése, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítése a működési költségeihez való hozzájárulás, illetve szakmai programjai megvalósításának támogatása révén.

 

A pályázatok beadási időszakai:

„Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2023.” című kiírások tekintetében: 2022. október 03. 10:00 – 2022. november 02. 14:00 között.

„Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása 2023.” című pályázati kiírás tekintetében: 2022. október 17. 8:00 – 2022. november 16. 14:00 között.

Ez úton is szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a pályázatokat lehetőségükhöz mérten mielőbb nyújtsák be a szervezetek, hiszen pontegyenlőség esetén a pályázatok érkezési sorrendje határozza meg a döntési listában elfoglalt helyet.

A pályázati kiírások elérhetőek a BGA Zrt. honlapján. A pályázatok benyújtásával kapcsolatosan azonban nemcsak a BGA Zrt. ügyfélszolgálatához (06-1/896-0620, nea@bgazrt.hu) lehet fordulni, hanem a megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ munkatársaihoz is a 78/415-165 telefonszámon és a civilbacs@gmail.com e-mail címen keresztül is.

MEGOSZTÁS