Nem ez az első alkalom, hogy ablakképek díszítik a kiskőrösi Petőfi Sándor Városi Könyvtár bejáratát. Tétiné Jónás Aranka ötlete nyomán, személyes indíttatásból és a Petőfi 200 Emlékév kapcsán készült el az idei kiállítás, melynek összeállítását az Országos Könyvtári Napok idejére időzítették, így október 3-a óta megtekinthető.

 

-Hirdetés-

– A „Petőfi örökkön él” gondolat adta az ablakképek ötletét. Szerettem volna kiragadni az életéből egy-egy meghatározó epizódot, azokat pedig képeken (is) megjeleníteni. A fotókhoz kapcsolódóan pedig két-két verset választottam, melyeket tematikusan helyeztem el mellettük. Ezek a költemények róla, a vidékről, feleségéről Szendrey Júliáról szólnak, továbbá forradalmi költészetéről és végül de nem utolsó sorban az elmúlás utáni „életéről”, mely számára ez egy örök dilemma volt. Ezért a kiállítás a „Halljátok csak, mik nem történtenek velem!” címet kapta.

„Halljátok csak, mik nem történtenek velem!” című ablakinstalláció a könyvtár bejáratánál

Tétiné Jónás Aranka, könyvtáros elmesélte azt is, hogy a Petőfi által kézzel írt verseket a Petőfi 12 vers című kötetből választotta. Továbbá helyet kapott itt több olyan vers is, melyek nem forognak közszájon.

A kézzel írt versek forrása

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a könyvtár dolgozói, hiszen Petőfi gyűjteményük legszebb, legkülönlegesebb, legérdekesebb köteteit is megcsodálhatjuk az előtérben. 

Kapcsolódó cikk
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár legdrágább kincseiből nyílt kiállítás
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár legdrágább kincseiből nyílt kiállítás
Idén ősszel is október első hetében rendezik meg az Országos Könyvtári Napokat, melynek jelmondata az Esély-Egyenlőség-Könyvtár. A kiskőrösi Petőfi Sándor...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (4 db kép)
MEGOSZTÁS