A Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapatának utánpótlás együttesei közül az U16-os gárda az országos korosztályos bajnokság II. osztályának C csoportjában szerepel. Ebben az osztályban országos szinten három csoportban folynak a küzdelmek, melyek közül a kiskőrösi fiatalok egy 9 csapatos bajnokságban küzdenek meg az ellenfeleikkel.

Az együttes a szezon során ellenfélként találkozik a Kecskeméti Sportiskola, a Pick Szeged II., a Debreceni EAC, a Nyíregyházi SN, a Mezőkövesdi KC, az Orosházi NKC, a Diósgyőri VTK és a szegedi Tisza Volán SC gárdáival.

-Hirdetés-

Az együttes a 6. fordulóban október 6-án hazai környezetben fogadta a Debreceni EAC gárdáját, akiktől 34-23-ra (15-9) kaptak ki: Szabó A. – Grausza, Döme, Dicsa, Erdélyi, Fábián, Harangozó. Csere: Torgyik M. (k), Pivarcsi, Vári, Megyeri, Gombár, Fazekas, Tótyik, Czeglédi, Horváth N.

A találkozó előtt a kiskőrösiek ebben a szezonban négy vereséget szenvedtek, és egy szép győzelmet arattak hazai pályán a szegedi Tisza Volán SC gárdáját 35-22-re legyőzve. Most a jó erőkből álló debrecenieket fogadták, akik zsinórban szerzett négy győzelemmel kezdték a bajnokságot. A vendégek fizikálisan jóval erősebbek voltak a kiskőrösieknél és ezt az előnyüket a támadások során ki is használták. A hazaiak támadásban helyenként szép gólokat szereztek, de az esélyesebb vendégekkel szemben ezen a napon nem volt esélyük. A találkozó lehetett volna jóval szorosabb is, ha a kiskőrösiek kevesebb technikai hibát követnek el, és a védekezésük zártabb.

Harangozó Péter – Kiskőrösi KSK edzője:

-A mai mérkőzésen az látszott, hogy a debreceniek fizikálisan, magasságban, egyéni képzettségben tőlünk előrébb tartanak. Az ellenfelünknek lehetősége van a mindennapi edzésre, ami sajnos nálunk nem adott. Fontos megemlítenem, hogy ebből a korosztályból a tavalyi szezon után Dörmő Ádám és Szentgyörgyi Zsombor a Veszprém Kézilabda Kft. csapatához, Vlcskó Bálint, valamint Lukács Péter pedig a Pick Szeged gárdájához igazolt el. Mellettük a tavalyi szezonban az első számú kapusunknak számító Fülöp Félixre sem számíthatunk sérülés miatt, így elmondhatom, hogy az idén gyengébb játékerőt képviselő keretből gazdálkodhatunk.
Nagyon örülök, hogy a tőlünk jóval erősebb ellenféllel szemben is a mai napon tudtunk kombinatív játékot mutatni, és esetenként szép gólokat lőttünk, de védekezésben a fizikai adottságok miatt nem tudtuk velük megfelelően felvenni a versenyt. A lehetőségeinket és a mutatott játékot figyelembe véve úgy gondolom, hogy vállalható vereséget szenvedtünk. Az idei évben a célunk az, hogy a tabellán 2-3 csapatot meg tudjunk előzni, az erősebb ellenfelekkel szemben pedig szeretnénk jól helytállni és tanulni tőlük.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (33 db kép)
MEGOSZTÁS