Az idősek világnapja alkalmából Kiskőrös Város Önkormányzata, és az Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézmény közös meglepetés rendezvénnyel kedveskedett Kiskőrös város nyugdíjas korú lakosainak 2022. október 07-én pénteken.

A kora délutáni Kállayné Major Marina védnöksége alatt – 10 év óta rendszeresen – megszervezett eseményen különféle programokkal szórakoztatták a meghívott vendégeket – akiket belépéskor egy szál szegfűvel üdvözöltek – a Petőfi Sándor Művelődési Központ színháztermében.

A rendezvényt Domonyi László, Kiskőrös polgármestere nyitotta meg köszöntőbeszédével.
Domonyi László
-Hirdetés-

A konferanszié szerepét – ahogy már több éve, úgy most is – Krizsán Karolina, a Petőfi Sándor Gimnázium tanulója töltötte be, és az ő felolvasásának köszönhetően ismerhettük meg Kiskőrös két legidősebb emberét, és a nem mindennapi életútjukat.

Jobbról – Eifert Ferencné, és kísérője

Eifert Ferencné Erzsike nénit, aki 102 évét meghazudtolva nagy örömmel vette át személyesen városunk polgármesterétől az ajándékkosarat, és Kurucz Pált, akit unokája képviselt a rendezvényen. Kiskőrös legidősebb férfi polgára, aki egyébként 99 éves, a kertjében feltornyosuló őszi munkákra hivatkozva nem kívánt részt venni az ünneplésen.

Pali bácsi elve, hogy első a munka, és ki tudja, talán ez a hosszú élet titka.

A szépkorú vendégek köszöntését követte a délután fénypontja, Gergely Róbert EmeRTon-díjas színész és énekes koncertje.

Gergely Róbert

A humoros összekötő szövegekkel tarkított előadáson sok klasszikus magyar sláger szerepelt. Mint például a Köszönöm, hogy imádot, Pá, kis aranyom, Lehoznám néked a csillagokat is az égről, Nem az a fontos, hogy az ember hány éves, majd a műsort a De jó lenne 120 évig élni című számmal zárta a művész, – és három visszatapsolás után – végül az Emmanuelle című dalával búcsúzott el a megfiatalodott, és lelkes közönségtől.

A zenés előadás után a földszinten terített asztal várta a vendégeket, akik idő közben a sok tapsolástól megéheztek.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (34 db kép)