23 gólos győzelmet arattak a kiskőrösi U19 lány kézisek

A Kiskőrösi NKSZSE női kézilabda csapatai közül az U19-es gárda a korosztályos országos bajnokság III. osztályában szerepel. A fiatalok jól helytállnak az országos bajnokságban, és legutóbb október 8-án hazai környezetben arattak 23 gólos győzelmet.

Az említett napon a kiskőrösi lányok a Százhalombattai VUK SE csapatát látták vendégül, akik ellen 40-17-re (20-8) győztek: Boldizsár – Varga A. 6, Fazekas 6, Lucza 5, Schiszler 4, Kollár 8, Kiss 1. Csere: Baticz, Barkóczi 6, Csóka, Németh, Tösmagi 4.

-Hirdetés-

A hazai csapatból az egyik meghatározó játékosnak számító Csepregi Judit sérülés miatt nem tudott pályára lépni, de ennek ellenére a lányok már a találkozó elejét is kiválóan kezdték, és rövid idő alatt 4-0-ra vezettek.

Az első percektől kezdve zártan, jól védekeztek a kiskőrösiek és sokszor tanácstalan volt a százhalombattaiak támadójátéka. A hazai lányok már az első félidőben is szereztek több gólt lerohanásból, így 12 gólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

A második játékrészben a nagy gólarányú vezetés ellenére is koncentráltan játszottak a kiskőrösiek, szinte nem volt kihagyott gólhelyzetük, ziccerük, aminek köszönhetően fokozatosan növelték az előnyüket. A kiskőrösiek jó teljesítményt nyújtva, a játék minden elemében felülmúlták a százhalombattaiakat és ilyen nagy arányban is megérdemelten nyertek.

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője (U19):

-A találkozó előtt rangadóra számítottam, mert a százhalombattaiak a korábban lejátszott három mérkőzésükből kettőt megnyertek. Úgy gondoltam, hogy egy velünk közel azonos képességű gárdával fogunk majd találkozni a mai napon, de bíztam a lányokban, hogy hazai pályán képesek leszünk a győzelemre. A mai nagy gólarányú sikerünkben jelentős szerepe volt a kiváló védekezésünknek, ami egy jó kapusteljesítménnyel is párosult. Mindezek mellett több gólt is tudtunk szerezni lerohanásból és a felállt fal ellen is szép akciók végén találtunk a kapuba. Nagyon koncentráltak voltak a lányok végig, aminek köszönhetően nem volt sok kihagyott helyzetünk, a lehetőségeinket kiváló arányban értékesítettük.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (47 db kép)
MEGOSZTÁS