Az országos eseménysorozathoz kapcsolódóan a TAFISA nemzetközi versenykiírása alapján, a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálásával idén XXIV. alkalommal kerül megrendezésre a Világ Gyalogló (HÓ)Nap, amin a Kiskőrösi Óvodák is részt vesz. Előzőekben a Kőrisfa Óvoda csoportjainak sétájáról beszámoltunk olvasóinknak.

Az országos, egy hónapon át tartó programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód fontosságára, melynek érdekében a gyaloglással tehetünk. A gyaloglás, séta kiváló mozgásforma nem csak fizikai, hanem mentális egészségünk karbantartására is. A programhoz csatlakozók gyaloglás csapatépítő erejét is megtapasztalják.

-Hirdetés-

Kiskőrösön Weinhardt Krisztina, az Egészségünk és Környezetünk munkaközösség vezetője fogta össze a gyalogló napot, de minden intézmény – óvodánként egy-egy óvónő, aki a nevelőtestület tagja – külön jelentkezett erre a sportmegmozdulásra. Weinhardt Krisztina elmondta, hogy már évek óta csatlakoznak ehhez az országos programhoz a Kiskőrösi Óvodák, de idén volt először, hogy mind a négy tagintézmény -Batthyány Óvoda, Erdőtelki Óvoda, Kőrisfa Óvoda, Szűcsi Óvoda- részt vett rajta különböző időpontokban.

A gyerekek lelkesen mutattak rá a város nevezetességeire, amikor elhaladtak mellettük, és büszkén osztották meg tudásukat egymással

A versenykiírás szerint, korosztályonként 3-5 km-t kell megtenni az apróságoknak. A városban található nevezetességeket körbejárva, és megtekintve. A Batthyány Óvoda csoportjai október 13-án, csütörtökön 11 órakor indultak a Petőfi vonal mentén a közös sétára, a Petőfi 200 Emlékévet szem előtt tartva. A óvoda kiürült, a legkisebb csoport maradt csak, akik az udvaron rótták a köröket.

Hosszan kígyózott a gyereksor a főtéren át

Ahogy a kihívást teljesítő összes résztvevő, a Batthyány Óvoda is elismerő oklevélben részesült.

Forrás: masport.hu

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (97 db kép)
MEGOSZTÁS