A TESCO-GLOBAL Zrt. 11. alkalommal hirdette meg az „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázatát, melynek célja a helyi közösségek támogatása. A programra pályázhattak egyesületek és civil szervezetek, melyek a vásárlók bevonásával – a boltokban leadott zsetonok számának függvényében – kaphattak támogatást.

A pályázati felhívás célja a TESCO-GLOBAL Zrt. áruházai vonzáskörzetében élő helyi közösségek igényeire alapuló és részvételével megvalósuló programok támogatása. Ezek között szerepelt a helyi közösségek környezetének megszépítésére, illetve a helyi közösségi élet előmozdítására irányuló kezdeményezések támogatása.

-Hirdetés-

2022. október 14-én délelőtt, a kiskőrösi TESCO áruházban adta át a díjakat szimbolizáló óriás zsetonokat Vasmanszki Nóra áruházvezető. Az eseményen jelen volt Hedrich Attila is, a kalocsai TESCO áruház vezetője. Harmadik helyen a Strázsa Tanya Turisztikai és Képző Közhasznú Szociális Szövetkezet végzett, aki 100.000 Ft-ot kapott, melyet Molnár Lászlóné vett át. Második lett az Octopus Egyesület, aki 200.000 Ft-ot nyert, melyet Zsáki Viktor, az egyesület elnöke vett át. A kiskőrösi Ültess Fát Mozgalom Egyesület első helyen végezett a szavazáson, melynek díja 400.000 Ft volt, amit Filus Tibor vett át.

(b-j) Hedrich Attila, Molnár Lászlóné, Zsáki Viktor, Filus Tibor, Vasmanszki Nóra

Filus Tibor, az Ültess Fát Mozgalom Egyesület elnöke elmondta, hogy ebből az összegből a kiskőrösi Záportározó-tó környezetét szeretnék tovább fejleszteni. Terveik között szerepel, hogy az említett helyszínen 8 db kerékpártárolót és felemás nyújtó korlátokat helyeznek ki. Ezzel az elnyert pályázati összeggel a teljes projektet megtudják valósítani. A felemás nyújtó korlátok -egy alacsonyabb és egy magasabb- a futóknak, sportolóknak fog segítséget nyújtani.

A biciklitárolókra azért van szükség, mert sokan járnak ki ezzel a közlekedési eszközzel a záportározóhoz, ahol sportolnak, sétálnak, vagy kikapcsolódnak. Nekik szeretnénk segítséget nyújtani a kulturált és biztonságos környezet megtartása érdekében – számolt be az egyesület elnöke.  

Hozzátette – továbbá a két bejárathoz az egyesület saját pénzből helyez ki egy-egy padot a projekt megvalósításának keretében.

A kiskőrösi Ültess Fát Mozgalom Egyesület a 9. fordulóban már nyert a pályázaton. A pénzből egy kétfunkciós hintát vásároltak a Tüskös Parkba. 

Kapcsolódó cikk
Karácsonyi ajándék az Ültess Fát Mozgalom Egyesülettől: kétüléses hinta a Tüskös Közösségi Parkban
Karácsonyi ajándék az Ültess Fát Mozgalom Egyesülettől: kétüléses hinta a Tüskös Közösségi Parkban
Az Ültess Fát Mozgalom Egyesület nagy szerepet vállalt a kiskőrösi Tüskös Közösségi Park megújításában. Az egyesület támogatásával mintegy 100 fa...

Az Ültess Fát Mozgalom Egyesület idei tervei között szerepel egy Szüreti Kétkerék Biciklitúra, egy nyertes NEA pályázat megvalósítása, aminek keretében Kiskőrösön a Petőfi Sándor utca teljes hosszában rózsabokrokat – piros és fehér színűek – ültetnének, valamint a Sárkány József utcában a vadcseresznyefák pótlására – 65 db fa – szeretnének sort keríteni egy közösségi faültetés keretében.

Ezúton is szeretné minden nyertes megköszönni a TESCO-GLOBAL Zrt.-nek, hogy támogatták a terveiket, és a lakosoknak, hogy a kiskőrösi és a kalocsai TESCO áruházban segítették mindezt szavazatukkal.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS