A Kiskőrösi EGYMI-be érkezett a “Velünk mozdulj” DSE szervezésében október 14-én Kiss Jenő testépítő világbajnok. A találkozó célja volt, hogy a sportban tehetséges diákoknak olyan sportolót mutassunk be, akinek kitartása, pályafutása követendő példaként állhat a testi kinesztetikus területen tehetséges diákoknak. Kiss Jenő számos kiemelkedő eredménye mellett, 1996-ban, az IFBB Amatőr Világbajnokság (korábban IFBB Mr. Universe) 1 (abszolút) győztese. Emellett egy empatikus, közvetlen személyiség.

-Hirdetés-

A világbajnok sportoló a bemutatkozásán kívül, táplálkozással, és életvezetéssel kapcsolatos tapasztalatait is megosztotta a résztvevőkkel. Megcsodálhattuk a világbajnokságon szerzett trófeáját, és aranyérmét. Kérdezte a diákokat céljaikról, és arról, hogy mit tesznek kitűzött céljaik elérése érdekében, és hogy mennyire fontos a kitartás. Végezetül, gyümölcsös müzliszeletekkel vendégelte meg a résztvevőket.

A világbajnok testépítő Kiss Jenő elmondta, hogy Bányásziné Lukács Margit kereste meg őt azzal a kéréssel, hogy jöjjön el Kiskőrösre és tartson példaképként motivációs előadást számukra. Megemlítette, hogy több alkalommal volt már ehhez hasonlóan jótékonysági célzattal programokon és örömmel fogadta a felkérést. Az eseményen interaktív módon zajlott a kommunikáció, mely közös bemelegítéssel kezdődött, amit Kiss Jenő vezényelt le. A sportoló kiemelte, hogy az igazi példaképek szerinte az oktatásban dolgoznak, akik a gyermekekkel foglalkoznak és általuk a jövő nemzedéke van a kezükben. Beszét arról, hogy az IFBB Mr. Universe címet 1996-ban nyerte el, mely sikert 10 éves nagyon kemény munka eredménye volt. Ez az eredmény egyedülálló hazánkban, mivel sem előtte, sem pedig később senki nem tudott ilyen sikert elérni a magyarországi amatőr testépítők közül. Jelenleg Dunaharasztin lakik és testépítéssel foglalkozik főállásban edzőként, a sportágat pedig 37 éve űzi. Üzenetként fogalmazta meg a fiatalok felé, hogy mozgás nélkül, rendszeres sportolás nélkül nincs élet, mert ezt kiegészítve az egészséges étkezéssel hosszabb életkorra számíthatunk és a mindennapok terheit is könnyebben tudjuk elviselni.

A program, az NTP-TSZM-21-0105 kódszámú pályázatból, a Nemzeti Tehetségprogram, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósult meg.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (61 db kép)
MEGOSZTÁS