A megyei első osztályú bajnokság 8. fordulójában a Soltvadkert a Hartát fogadta. Az igazán fordulatos és sok gólt hozó mérkőzésen végül nem bírt egymással a két csapat.

-Hirdetés-

A 7. percben egy bal oldali hazai szöglet után labdát szereztek a vendégek, majd Varga Milán iramodott meg a baloldalon. A tizenhatoson belülre érve precízen ívelte át a labdát a jobb szélen érkező Erdei Vincéhez, aki egy állítás után Eifert kapujába lőtt 0-1. A 19. percben egy bal oldali szögletet követően Fekete készítette le a lasztit Makó Barnabásnak, aki egyből rátűzte a kapura a játékszert. A lábak között a lövés után a hazai hálóban landolt a labda 0-2. Újra megtörtént az a Soltvadkerttel, ami már több mérkőzésen is. 2-0-s hátrányba kerültek és onnan kellett megint visszajönni a találkozóba. A 26. percben egy hazai szabadrúgást követően Bashiri passzolt Violához, aki Ámann mellett szépen helyezett a vendég kapuba. Azonban a játékvezető les gyanánt érvénytelenítette a találatot. Tíz perccel később Bashiri passza után Plichtát rúgta meg Grecu a tizenhatoson belül. Allaga játékvezető egyből a tizenegyes pontra mutatott. A megítélt büntetőt higgadtan a bal alsóba lőtte Hegedűs Ádám 1-2. Öt perccel később máris egyenlő volt az állás. A hazaiak kaptak szabadrúgást a vendég kaputól jó tizennyolc méterre. A pontrúgást Hegedűs mesterien csavarta be a bal felsőbe 2-2.

Soltvadkerti TE

A második félidőben két perc elteltével Varga lövését kellett kitolnia Eifertnek. Az 51. percben a vendégek próbáltak támadást vezetni a hazai kapu előtt. Egy felszabadító hazai kirúgás után Farkas Béla mehetett egyedül Ámann kapujára. A kijövő vendég hálóőr mellett higgadtan helyezett a hartai kapuba a soltvadkerti támadó 3-2. Megfordította a találkozót a Soltvadkert, de a Harta sem adta fel. Ezek után már csak vendég ziccereket sikerült feljegyezni. A 61. percben Csehi bal oldali beadása után nagy ziccerben fejelt fölé Erdei. A 69. percben az egyik hazai védő kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül. A Harta is tizenegyeshez jutott. A megítélt büntetőt Erdei Vince higgadtan értékesítette 3-3. A 77. percben Grecu beadása után Sibalin lőtt fölé nagy ziccerben.

Harta SE

A kilátogató szurkolók láthattak egy jó mérkőzést hat góllal. A találkozó képe alapján igazságos döntetlen született.

Soltvadkerti TE – Harta SE 3-3

Soltvadkerti TE: Eifert, Veszeli, Katona (Rácz), Willy, Supka, Farkas, Plichta, Hegedűs, Gémesi, Viola (Kelemen) Bashiri vezetőedző: Molnár László

Harta SE: Ámann, Makó, Pintér, Hamar, Fekete, Csehi, Grecu, Pinczési (Sibalin), Nasz, Erdei, Varga játékos edző: Csehi Tamás

Molnár László, vezetőedző (Soltvadkerti TE):
– A szokásos formánkat hoztuk. Megint kaptunk kettőt majd 0-2 után visszajöttünk, mint mindig, 2-2. Majd a második félidő elején megfordítottuk a találkozót. Az első félidő második felében és a második játékrész elején nagyon sokat tettünk azért, hogy megnyerjük a mérkőzést, de én úgy láttam, hogy elfáradtunk. Az ellenfél most jobban bírta erővel. A saját magunk által diktált iramot nem bírtuk végig. A végén már benne volt a döntetlen, illetve ha tovább tart a találkozó lehet ki is kaptunk volna. Ilyen értelemben elégedettek vagyunk az eredménnyel. Nyilván győzni szerettünk volna, de ismét egy döntetlent játszottunk. Megyünk és dolgozunk tovább.

Csehi Tamás, játékos edző (Harta SE):
– Úgy gondolom játszottunk egy nagyon jó mérkőzést. Megint magunknak tettük nehézzé. Sajnos egyéni hibákat vétettünk. Mi támadunk és gólt kapunk. Az elmúlt időszakban sajnos ez volt ránk jellemző. A második félidőben már azt játszottuk, amit akartunk. A játékvezetővel nem szeretnék foglalkozni, de szerintem mind a két csapatot sújtotta. Amikor többet is áll a játék és nem ad hozzá semmit, ezt nem tudom megérteni. Ettől függetlenül ezt a meccset meg kellett volna nyernünk. Amikor 2-0-ra vezettünk, akkor el kellett volna egy picit dugni a labdát. A második félidei játékunk után jobban megérdemeltük volna a győzelmet, de amint mondtam is játszottunk egy jó mérkőzést. A Soltvadkert is figyelemre méltó a sok fiatallal, és ahogyan játszanak. További sok sikert kívánok a Soltvadkertnek! 

MEGOSZTÁS