A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság 8. fordulójában szomszédvári rangadóra került sor, amikor a Kecel FC II. csapata hazai környezetben fogadta a Kiskőrösi LC II. gárdáját. Az október 15-én lejátszott találkozón két olyan együttes találkozott egymással, amelyek a dobogós helyekért küzdenek.

Kecel FC II. – Kiskőrösi LC II. 1-3 (1-2)

A Kecel FC II. csapata
-Hirdetés-

Kecel FC II.: Gerstner – Prucser, Bereczki, Schuszter (Kovács N.), Marton (Gébl), Vágó, Ficsór, Varga F. (Császár), Orcsik, Balogh Z., Tamaskó (Sipos).

A Kiskőrösi LC II. csapata

Kiskőrösi LC II.: Mlinkó – Karf, Sinkó (Füleki), Gyurián (Gmoser), Madácsi, Markó, Dicsa (Pecznyik), Ifj. Mokrickij, Bata (Szlovák P.), Kriskó, Rácz.

Az már a találkozó elejétől kezdve látszott, hogy mindkét csapat nagyon megszervezte a védekezését és így a kapuk ritkán forogtak veszélyben. Az első igazán nagy gólhelyzet a kiskőrösiek előtt adódott, amelyből meg is szerezték a vendégek a vezetést. A 9. percben, amikor Gyurán Gábor jobb oldali beadása után a hazaiak kapusáról Gerstner Róbertről még kipattant a labda, melyet közelről lőtt a hálóba Bata Attila (0-1). A 20. percben egy rossz lépés után a kiskőrösi Sinkó Dorián megsérült és így a vendégek az egyik meghatározó játékosukat veszítették el gyorsan, akit emiatt le is kellett cserélni. A 28. percben középpályán vesztett labdát a kiskőrösi együttes és a gyors ellenakció végén Marton István a kapussal szemben állva higgadtan lőtt a hálóba, megszerezve ezzel a keceliek egyenlítő találatát (1-1). A vendégek a 35. percben szabadrúgáshoz jutottak, melyet a jobb oldalról Gyurián Gábor végzett el, ami után a hosszú oldalon álló Madácsi Gáborhoz került, aki közelről lőtt a hálóba (1-2). Ezt követően helyenként nagy mezőnyfölényben játszott a keceli gárda, de nagy gólhelyzeteket nem tudott kialakítani a szervezetten védekező kiskőrösiek ellen, de a vendégek kontratámadásaiból sem alakult ki veszélyes akció. A mindent eldöntő találat a 82. percben született, amikor a keceli Ficsór Istvánt letámadta a kiskőrösi Karf Alex, elvette a labdát és a kapusra vezetve gólra váltotta a nagy védelmi hibát (1-3). A kiskőrisek szinte minden helyzetüket gólra váltották és szervezetten védekeztek a kapura kevésbé veszélyes, valamint a kapott góloknál a védekezésben nagy hibákat elkövető keceliekkel szemben.

Prucser Zsolt – Kecel FC II. csapatkapitánya:

– Tudtuk, hogy ma rangadót játszunk és ennek megfelelően a héten nagy létszámban vettünk részt az edzéseken, hogy jó eredményt érjünk el a kiskőrösiek ellen. Úgy gondolom, hogy játékban, mezőnymunkában helyenként felülmúltuk a kiskőrösieket, viszont az ellenfelünk a kapu előtt koncentráltabb és pontosabb volt. A mutatott játék alapján a döntetlen talán igazságosabb eredmény lett volna, de sajnos a bekapott góljaink előtt hibáztunk. Ezzel a vereséggel egy kicsit lemaradtunk a dobogós helyekért küzdő csapatoktól, de szeretnénk a továbbiakban olyan eredményeket elérni, hogy versenyben maradjunk az érmekért. Nagyon sajnálom, hogy ma nem tudtunk pontot vagy pontokat szerezni, a kiskőrösieknek pedig gratulálok a győzelmükhöz.

Rácz János – Kiskőrösi LC II. technikai vezetője:

– A keceliek ellene mindig nagy mérkőzéseket játszunk és ez a mai napon is így volt. Ennek megfelelően készültünk a találkozóra, amely során törekedtünk arra, hogy szervezett védekezésből indított kontratámadásokkal tudjunk ellenfelünk kapujára veszélyesek lenni. Úgy gondolom, hogy a mezőnyjátékot tekintve ma a két csapat azonos teljesítményt nyújtott, de nekünk a helyzetkihasználásunk jobb volt és ez döntötte el a találkozót. Meg kell dicsérnem Karf Alexet, akinek harmadik gólunkat köszönhetjük, amivel eldőlt a mérkőzés. Az előző héten nagy siker volt az addig veretlen kunfehértóiak legyőzése és komoly eredmény, hogy most egy újabb élcsapat ellen voltunk sikeresek. A bajnokság élmezőnyében van 4-5 csapat, amely a dobogós helyekért küzdhet, így az ilyen találkozók végeredményei hatványozottan befolyásolhatják majd a helyezések alakulását.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (54 db kép)
MEGOSZTÁS