Minden előzetes várakozáson felüli teljesítményt nyújt eddig a megyei I. osztályú férfi kézilabda bajnokságban az újoncként szereplő Soltvadkerti KUSE csapata. A két felnőtt korú játékosán kívül ifjúsági és serdülő kézilabdások alkotta fiatal soltvadkerti gárda az 5. fordulót követően a 2. helyen van úgy, hogy mindössze egy mérkőzést vesztettek el.

 

-Hirdetés-

Az együttes legutóbb az 5. fordulóban hazai környezetben lépett pályára, amikor október 15-én a Kecskeméti Kézilabda Sport Kft. csapatát fogadták. A soltvadkertiek nagy küzdelemben nyertek a kecskeméti fiatalok ellen 32-28-ra (19-14): Judák – Nagy N. 10, Nyúl Z. 4, Vincze 5, Városi 3, Hirsch, Rákóczi 3. Csere: Hegyi (k), Zsikla (k), Fülöp, Kriszt Á. 2, Kriszt V. 5, Mészáros, Nyúl P., Szentgyörgyi. A találkozó elejét a vendégek kezdték jobban és 1-2 góllal vezettek (0-2, 5-6). A soltvadkertiek lendületes játéka az első félidő közepére hozta meg az eredményt, amikor 7-6-nál átvették a vezetést. Ebben a játékrészben a soltvadkertiek több gólt is szereztek lerohanásból, a kapuban pedig Judák Gergő nyújtott kiváló teljesítményt, aki három hétméterest is hárított. Lélektani szempontból döntő volt, hogy a hálóőr az első félidő utolsó másodperceiben fogott meg egy hétméterest, így a hazai csapat 5 gólos előnnyel vonulhatott pihenőre. A szünet után is a soltvadkertiek gyors játéka dominált, aminek köszönhetően a 37. percben már 24-17-re vezettek.

Kapus poszton Hegyi Ádám nyújtott kiváló teljesítményt, aki sorra fogta meg a kecskemétiek ziccereit. A második félidő közepén hullámvölgybe került a soltvadkerti csapat, a fiatalok a támadások során több technikai követtek el, az ellentámadásokból pedig a kecskemétiek gólokat lőttek és emiatt az 53. percben már csak két gól volt a csapatok közti különbség (29-27). A találkozó hajrája felfokozott hangulatban telt el. A hazai időkérést követően lőtt nagyon fontos gólt (30-27), majd az 57. percben Judák Gergő védett ki egy újabb hétméterest, ami döntően befolyásolta a végeredményt. Az utolsó percen belül a kecskeméti Tóth Ferenc a Nyúl Zoltánnal szemben elkövetett szabálytalansága után piros lappal a kiállítás sorsára jutott és ennél az esetnél a vendégek közül Ország Gergőt is kétperces kiállítással büntették a játékvezetők. A kettős emberelőnybe kerülő soltvadkertiek Nagy Norbert góljával zárták le a találkozót, amelyet így 32-28-ra megnyertek. A kecskemétiek nehezen viselték el a vereséget és kisebb szóváltás után vonultak le a pályáról, a hazaiak győzelmét pedig vastapssal köszönte meg a lelkes soltvadkerti szurkolótábor.

Forgó Erzsébet – Soltvadkerti KUSE edzője:

-A találkozó előtt úgy gondoltam, hogy hasonló korosztályt képvisel mindkét csapat, mely közül a kecskemétiek erősebbek fizikálisan. Arra hívtam fel a fiúk figyelmét, hogy a helyzeteinket váltsuk gólokra, mert minden mérkőzésen rengeteg ziccerünk van, de azokból sokat kihagyunk. Fordulópont volt a mérkőzésen, amikor a hétgólos előnyünk után a sok hibánkat kihasználva feljött az ellenfelünk két találatra, de ekkor mi voltunk eredményesek. Hatalmasat küzdöttek a fiúk a mai napon, a kapusaink extra teljesítményt nyújtottak, ami kellett ahhoz, hogy a kecskemétiek is hibáztak a találkozó végén. Ki szeretném emelni, hogy az utolsó időkérésem után betartották a fiúk a megbeszélteket és négyszer egymás után végrehajtották azt, amit kértem tőlük, melyre korábban még soha nem volt példa. Az utolsó percekben így a négy ziccerünkből kettő belőttünk, ami elég volt a győzelemhez. A kecskemétiek a végjátékban teljesen elvesztették a fejüket, a vendég szurkolók belehajtották őket ebbe és nem tudták megfelelően elviselni a vereséget. A szezon előtt kicsit aggódtam, hogy a felnőttek mezőnyében majd milyen módon teljesítenek a fiatalok, de ameddig ilyen hozzáállással, szinte eksztázisban kézilabdáznak, addig nincs okunk az aggodalomra és bármi megtörténhet a pályán.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (58 db kép)
MEGOSZTÁS