A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Kiskőrösi LC gárdája a Tiszakécskén elszenvedett 4-3 arányú vereséget követően hazai környezetben lépett pályára. Az együttes a 8. fordulóban azt a Jánoshalmát fogadta, amely az első játéknapon elszenvedett vereségét követően nem talált legyőzőre.

Az október 16-án lejátszott mérkőzésen a kiskőrösiek 2-0 (0-1) arányú vereséget szenvedtek: Tóth Z. – Szedmák (Karf), Hajnal, Dunai (Agócs), Salami, Nagy A., Mihály, Tóth Á., Budai (Pekker), Tóth M. (Andó), Pintyi.

-Hirdetés-

Az első játékrészben nem voltak igazán nagy gólhelyzetek egyik kapu előtt sem, miután a csapatok szervezetten védekeztek. A vezetést a jánoshalmiak a 37. percben szerezték meg, amikor egy jobb oldali lapos beadás után két védő között találta meg a labda az üresen hagyott Nagy Rolandot, aki közelről volt eredményes (0-1). A 39. percben hasonló vendég akció után vágta ki szinte a gólvonalról a labdát Tóth Ákos a hazaiak védője, így az első félidőben már nem változott az eredmény.

A szünet után jobban kezdtek a kiskőrösiek, mezőnyfölényben voltak és úgy tűnt, hogy meglehet az egyenlítés. A 68. percben nagyon közel álltak a kiskőrösiek a gólhoz, amikor Szedmák Roland elfutott a jobb oldalon, de tiszta helyzetben a kapu fölé lőtte a labdát. A 75. percben kitámadtak a kiskőrösiek, és a középpályán egy labdavesztés után indíthatott kontratámadást a Jánoshalma, amely végén a tiszta helyzetbe kerülő Stojanovic Milos lőtte a vendégek második gólját (0-2).

A kiskőrösi Salami Eugene (a képen balra) a 83. percben a kiállítás sorsára jutott

A 83. percben a jánoshalmiak egyik játékosa elhagyta a sípcsontvédőjét a játéktéren. A játékvezető közölte a játékossal, hogy így nem játszhat és vegye vissza a sípcsontvédőt, mellyel kapcsolatban a kiskőrösi Salami Eugene reklamált, hogy a jánoshalmi labdarúgónak mindezt a játéktéren kívül kellene megtennie. A játékvezető előbb sárga lapot adott Salami Eugene részére, aki tovább reklamált és piros lappal a kiállítás sorsára jutott, miközben a jánoshalmi labdarúgó a játéktéren megtalálta a sípcsontvédőjét, amit visszahelyezett a sportszárába.
A történtek után nem sokkal tovább növelhette volna előnyét a jánoshalmi gárda, de a 86. percben egy szabadrúgásuk után a felső kapufáról kifelé pattant a labda. A találkozó vége előtt a kiskőrösi Pekker Roland lövése jelentett veszélyt a vendég kapra, amely után a labda nem sokkal hagyta el a felső sarkot.

A mérkőzésen a kiskőrösiek nagy gólhelyzeteket nem tudtak kialakítani, a jánoshalmiak pedig nagy akarással játszottak, és a kevés lehetőségükből a védelmi hibák után gólokat tudtak szerezni, és megérdemelten nyertek.

Agócs Zoltán – Kiskőrösi LC edzője:

– Nagyon sajnálom, hogy a tiszakécskei vereség után nem tudtunk javítani. A vereség mindig benne van egy csapat játékában, de úgy nem kaphatunk ki, hogy az akarati tényezőkben az ellenfelünk felülmúljon bennünket. Nem tudom, hogy mi kellett volna ahhoz, hogy hatalmas motivációval játszunk, miután idegenbeli vereséget követően léptünk pályára hazai környezetben a szurkolóink előtt. A két vereség után a kiutat az edzésmunkában látnám, hiszen sokkal többet és keményebben kell dolgoznunk, ha szeretnénk valamit elérni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)
MEGOSZTÁS