2022. október 17-én, hétfőn délután a Kiskőrösi EGYMI-ben tartottak sószoba nyílt napot, az évszaknak megfelelően az immunrendszer erősítéshez kapcsolódó kiegészítő programokkal, melyet Kocsis Brigitta gyógypedagógus szervezett.

A főszervező elmondta, hogy bár egyre többen és rendszeresen élnek a sószoba adta lehetőséggel, a nyílt nap fő célja ennek népszerűsítése, főleg ebben a szeszélyes időjárású, vírusos időszakban. A sóterápia számos légúti és egyéb betegség kezelésére alkalmas, de ki kell emelni a megelőzésben betöltött jelentős szerepét is. Mindenkinek ajánlott, de legfőképp azoknak, akiknek fontos egészségük visszaszerzése és/vagy megőrzése.

-Hirdetés-

Immunerősítő gyógynövényes mézes teával és szörpökkel várták az érdeklődőket, melyet Kocsi Brigitta készített el.

Gyógynövényes teával és szörpökkel várták a résztvevőket

A sószobában Kuti Zoltán felelt a jó hangulatért „nevetésterápiával”, hiszen a nevetés erősíti az immunrendszert, fokozza az energiát, csökkenti a fájdalmat, és stressz ellen is kiváló „orvosságnak” bizonyul.

A gyerekeknek játék is van a sószobában, de hozhatnak is magukkal sajátot

Miszlik Melinda ajurvédikus jógaterapeuta tartott bemutató órát az érdeklődőknek, bepillantást nyújtva a jógaórák menetébe, gyakorlataiba. A testi-lelki-szellemi jólét, az egyensúly megtalálása nagy szerepet játszik a szervezetünk védekező képességében. A sószoba hatékony használatához pedig elengedhetetlen a helyes légzés megtanulása és alkalmazása, ami a jóga egyik alappillére.
“A jóga az a mozgásforma, aminek tradicionális értelemben nem fő célja az izmok fejlesztése, hanem az idegrendszert célozza meg. Erre nagyon sokféle gyakorlat van, például a pránajáma légzőgyakorlat, amire ideális környezet a sószoba” – mondta Miszlik Melinda.

A jógaórák menetéből és gyakorlataiból kaptak ízelítőt a vendégek

Czirok András gyógymasszőr frissítő arcmasszázzsal segítette az érdeklődők kikapcsolódását, pihenését. Az arcmasszázs megmozgatja az elgémberedett arcizmokat, élénkíti a vérkeringést, ráadásul pihenhetünk is közben, így megszabadíthatjuk testünket a feszültségtől és a stressztől, ami negatív hatással van nem csak a fizikai, hanem a mentális oldalunkra is. Azonnal érezhető és látható jótékony hatása, így kortól függetlenül mindenkinek ajánlatos.

Frissítő arcmasszázs segítette a teljes kikapcsolódást

A Kiskőrösi EGYMI sószobáját előzetesen egyeztetett időpontban bárki kipróbálhatja, használhatja.

Érdeklődni, időpontot egyeztetni Viedner Mónika intézményegység-vezetőnél lehet a 06-78/511-592 telefonszámon vagy a vidimoni@gmail.com email címen.

További igény esetén újabb nyílt napokat szerveznek, melyen a mostanihoz hasonlóan egyéb jótékony hatású tevékenységeket lehet kipróbálni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (21 db kép)
MEGOSZTÁS