A Világ Gyalogló (Hó)Nap a gyaloglás egészségmegtartó hatásaira hívja fel a figyelmet Hippokratész bölcsességét alapul véve, miszerint: A gyaloglás a legjobb orvosság. A tázlári iskolában nagy hagyománya van a gyaloglást népszerűsítő programnak, melynek keretein belül hatodik alkalommal ünnepelték aktív rendezvénnyel ezt a napot.

Az eseményről Bánné Gulyás Henrietta tanítónő és Szabó Anett tagóvoda – vezető meséltek:

-Hirdetés-

Petriné Bugán Barbara igazgató felhívására – október 15-én – először csatlakoztak a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda Tázlári Tagintézménye Óvodája gyermekei és nevelői. Szívmelengető látvány volt a Tázlár utcáin kézen fogva sétáló három- illetve tizennégy éves gyerekek hosszú sora. A távokat és útvonalakat az életkorhoz illesztették. Az iskolások hosszabb távon, polgárőrök kíséretében túráztak Felsőtelepre a Művelődési házhoz, majd a Solar Parkhoz. Több, mint hat kilométert tettek meg a színes, őszi tájban. A szabadban elfogyasztott pizza után csettegőre és traktorokra szálltak, zötykölődve értek vissza az iskolába. Az óvodások ez idő alatt bejárták a focipályát, ahol megtízóraiztak, majd elsétáltak a Baptista Közösség játszóterére. Ők sportos játékokkal töltötték a délelőttöt, és szintén pizzát ettek ebédre. Illetve – Túri Zsolt, tázlári benzinkutas által felajánlott – jégkrémmel tértek haza.

A tartalmas délelőttért ezúton is köszönetet mondanak a polgárőrségnek, Kónya családnak, a gyerekeket fuvarozó szülőknek, Túri Zsoltnak, a konyhának és minden pedagógusnak, segítőknek.

Szintén a tázlári iskola hagyományai közé tartozik az évente megrendezésre kerülő egészségnap, mely ebben a tanévben a Tázlár Község Önkormányzata az EFOP-1.5.3-16-2017-00102 számú „Együtt egy szebb jövőért” projektje keretében, Családi egészségnap az iskolában címmel valósulhatott meg október 12-én.

Bánné Gulyás Henrietta tanítónő számolt be a különleges napról:

Az eseménysorozatot Petriné Bugán Barbara iskolánk igazgatónője nyitotta meg, majd Csikiné Nehéz Erika tanítónő tornázni hívta a gyerekeket. Tanulóink felfrissülve ülhettek be a számukra előkészített termekbe, ahol az 1. és 2. osztályosok Trsztyinszki- Kónya Ilona védőnő vezetésével a fogápolásról beszélgettek, a 3., 4. osztályosok Bene Zsoltné tanárnő segítségével ismételték át az egészséges táplálkozás fontosságát, az 5., 6. osztályosok Bánné Gulyás Henrietta tanítónővel vették át a biztonságos kerékpározás szabályait, a 7.-8. osztályosok pedig pszichológus segítségével barangoltak az internet nyújtotta hátrányok, veszélyek birodalmában. Diákjaink a szünetekben sárgarépát, karalábét fogyasztottak, majd felsős diákjaink gyümölcssalátát, alsósaink papírgyümölcsöket készítettek osztályfőnökeikkel.

Ebéd után tanulóink egy része az EFI iroda mérésein vett részt, miközben szülőknek meghirdetett jóga óra zajlott a Művelődési házban.

14 órától a sporté volt a főszerep, mellyel csatlakoztunk az Európai Diáksport Naphoz is. 2022 méteres futással kezdődött a délután, melyet lelkes és kevésbé lelkes tanulóink is teljesítettek. Ezt követően Kónya Istvánné Zsuzsa néni vendégül látta iskolánkat egy igazán jóleső frissítőre, melyet ezúton is köszönünk. A programok folytatásaként első osztályosaink és néhány lelkes szülő sorversenyen mérhette össze ügyességét, a 2.,3.,4. osztályosok lelkesen kiütőztek, az 5.osztály kerékpár pályán próbálhatta ki ügyességét, 6., 7., 8. osztályosaink jógáztak és fociztak. A jóga órát Mogyorósi Henriette tartotta, a focipályán Bán Róbert tanár úr vezette a meccseket.
A nap zárásaként jóízűen fogyasztottuk el az udvarra készített uzsonnát és gyümölcssalátát.

A felnőttek és diákok egyöntetű véleménye szerint: egy felejthetetlen élménnyel gazdagodtak ezen a napon.

A képeket Szabó Anett és a rendezvény szervezői készítették.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (45 db kép)
MEGOSZTÁS