Október 19-én ismét rajthoz állhattak a térség és Kiskőrös legjobb, leglelkesebb matekosai a Matek Tájoló elnevezésű szabadtéri matematika versenyen a KEVI gimnázium matematika munkaközösségének szervezésében.

Háromfős csapatokkal lehetett nevezni, hatodiktól tizedik évfolyamig, majd kilenc kategóriában hirdettek eredményt. A részletes és pontos ranglista hamarosan olvasható lesz a kevi.hu oldalon. A versenyzők nem kaptak útleírást, hanem térkép alapján kellett felkeresniük egyrészt az állomásokat, másrészt azokat a helyeket, ahol az úgynevezett bónuszok megtalálásával többletpontokhoz juthattak. A tájékoztató füzetben egy sikeresen megoldott TOTÓ is gyarapíthatta a csapatok végső pontszámát.

-Hirdetés-

Az egyik feladatban Petőfi születésének 200. évfordulójának okán négy Petőfi verset kellett felismerniük trükkös módon. Ugyanis a költemények első versszakából eltűntek a mássalhangzók.

“Tüzesen süt le a nyári nap sugára…”

A feladatok megoldására 90 perc állt rendelkezésre, ez idő alatt érinteni kellett a víztorony, a piac, a közeli játszótér, a Petőfi szobor, a kopjafa és a városi kemence területét is. Ezeken az állomásokon matematika tagozatos diákok fogadták a gyerekeket.

Amíg a pedagógusok és a végzős gimnazisták a kitöltött feladatlapokat ellenőrizték, a megfáradt versenyzők zsíros- és vajas kenyérrel, valamint meleg teával pótolhatták az energiaveszteséget. Itt közösségi szolgálatos diákok segédkeztek.

Néhány kérdés a jövőbeli versenyzőknek, hogy minél többen kedvet kapjanak ehhez a különleges és vidám programhoz:

Az udvarról kilépve, szemben a bölcsőde épülete található. Melyik betű színe egyezik meg a kisvonat színével?

Nagy munkában vidáman

A vetőmagbolt egyik kirakatában az itt kapható egynyári virágok vetőmagjai láthatók. Milyen vetőmag a 6. sor 9.?

Kinek a kezdeményezésére indult el a helyi kopjafa emlékmű megvalósítása?

Mind a kilenc kategória bronz-, ezüst- és aranyérmes versenyzői éremmel, oklevéllel és egy Matek Tájoló feliratú ökopalackkal, a több száz matekozni szerető diák pedig élményekkel térhetett haza.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (149 db kép)
MEGOSZTÁS