A KEVI szervezésében hatodik alkalommal árasztották el a várost olyan diákok százai, akiket nem ijeszt meg egy kis tanórán kívüli matek (sem). 2021. október 5-én délután közel négyszázan neveztek a Matek Tájoló versenyre, melyben hét állomáson keresték a választ városismereti és matematikai feladatokra. Döme Gézát, az esemény főszervezőjét kérdeztem a verseny előtt.

Döme Géza, a verseny ötletgazdája, az Eltájolók TSE elnöke

Hányadik osztályosok vesznek részt az eseményen?

-Hirdetés-

A hatodiktól kezdve tizedik évfolyamig versenyeznek. A tizenegyedikes, matematika fakultációs diákok adják ki a feladatokat, a tizenkettedik évfolyam pedig javít. Illetve, mint minden Eltájolók rendezvényen, közösségi szolgálatosok is segítenek.

Melyek az idei Matek Tájoló helyszínei?

A rajt és a cél a gimnáziumban van ebben az évben. Városi helyszínek a kopjafa, a Szent István téri játszótér, a Szarvas étterem terasza, a főtéri csigáskút, a Coop bolt melletti terület és az evangélikus templom által határolt városrész.

Egyik helyszínen, a csigáskút közelében

Ki állítja össze a feladatokat?

Egy korábbi kollégám, Tóth Árpád találja ki a matematikai, én pedig a városismereti részt. A KEVI matektanárai vesznek részt az ellenőrzésben, és magában a lebonyolításban is. Mivel a helyieknek a várossal kapcsolatos ismeretei előnyt jelentenek, külön kategóriában díjazzuk a kiskőrösi és a más településről érkezetteket.

Ki támogatja az idei versenyt?

A Szarvas Fogadó biztosította számunkra a teraszt. Illetve az Európai Sporthét keretein belül rendeztük meg a versenyt. A Bács-Kiskun Megyei Szabadidősport Szövetség támogatásával sikerült még értékesebbé tenni a díjazást. A dobogós helyezést elérő diákok számára technikai pólókat, kulacsot biztosítottak a Sporthét szervezői, valamint az Eltájolók TSE Matek Tájoló feliratú tornazsákokkal és érmekkel, kitűzőkkel jutalmazta a legeredményesebb versenyzőket.

Hol érhetők el az eredmények?

Hamarosan felkerülnek a KEVI gimnázium honlapjára.

A helyszínek között fényképezve a gyerekeket, olyan kérdéseket hallottam, mint várj csak, mivel is osztható a prímszám, szerintetek négy vagy öt Suba vezetéknév szerepel az emlékművön. És olyat is, hogy mit jelent a forgásszimmetria. Rohanás a helyszínek között, nagy nevetések és igazi csapatmunka jellemezte a Matek Tájoló másfél óráját.

Verseny után jólesik az energiapótlás az ökológiai szemlélet jegyében szigorúan saját bögrében

Megkérdeztem néhány csapatot, nekik mi tetszett a legjobban.

Az volt a legjobb, hogy a városban mehettünk össze-vissza, és közben vicces feladatokat kellett megoldani. Csapatokban dolgoztunk, de közben játszottunk is. Sokat nevettünk azon, hogy hova kell menni, pontosan mi a feladat. (Kiskőrös, 6. osztály)

A soltvadkerti csapat

Minden feladat nagyon tetszett nekünk. Egyikünk már másodszor jött el. (Soltvadkert, 8. osztály)

Mi először vagyunk itt. Nagyon jó volt az egész, minden feladat. (Akasztó, 7. osztály)

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (138 db kép)
MEGOSZTÁS