Írta: vira

A tegnap délutáni képviselő-testületi ülés kezdetén Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára adott rövid tájékoztatást a civil területeket érintő változásokról, majd Font Sándor országgyűlési képviselő mondott beszédet.

-Hirdetés-

Sürgősségi napirendi pontként tárgyalták az úgynevezett takarékossági intézkedési terv részleteit, mely elsősorban az önkormányzat által fenntartott intézményeket érinti. Domonyi László polgármester ismertette a részleteket ezzel kapcsolatban. Elképzelésük szerint a Szűcsi Óvoda november 15-től március 31-ig bezárásra kerül, melynek csoportjai másik két telephelyen folytatják a nevelési évet. A városi könyvtárt is érinti a szabályozás, a könyvek kiadása és igénylése úgy fog működni, ahogyan a covid korlátozások alatt. A Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum legérintettebb épülete a Szlovák Tájház ebben a tekintetben, ahol megszüntetik az ügyeleti jelenlétet. A János Vitéz Látogatóközpontban, a szülőházban, és a múzeumban a Petőfi 200 emlékévre való tekintettel változatlanul üzemelnek majd, azonban a kiállítóterek hőmérséklete alacsonyabb hőfokon működik majd. A bölcsőde teljes üzemmel fog működni, míg az idősek otthonát korlátozó intézkedés éri, de nem a lakóterekben, hanem a közösségi helyiségekben, míg az irodákat átköltöztetik az Árpád utca 8. szám alá. Domonyi László elmondta, hogy minden intézkedésük arra törekszik, hogy a munkahelyeket egy helyszínre korlátozzák november 1-jétől március 31-ig. Az EFI is a művelődési központba költözik, míg a Polgármesteri Hivatalban pénteken távmunkában kívánnak dolgozni. Az intézkedés a sportlétesítményeket is érinteni fogja, melyekről a szervezetek képviselőivel hamarosan egyeztetni fognak. Az intézkedési sor a Városi Sporttelepet, a Sportcsarnokot, a Küzdősportok Házát és a Rónaszéki Fürdőt is érinti. Bezárásra kerül a Petőfi Kollégium első két szintje (a Kőrisfa Hostel), a Krimpeni ház, a Hagyományok Háza, a Pátria épülete, és a Zsinagóga 2023. március 31-ig. A művelődési központ lesz az egyetlen közösségi hely a városban, melyet az önkormányzat üzemeltet. Temperáló fűtést fog kapni a buszmegálló. Az emelkedett rezsiárak érinteni fogják a ravatalozót is, a temetkezési költségek emelkedni fognak. Mindezekről időben értesíteni fogják a lakosságot. A közvilágítás is jelentős költséget jelent a városnak, így időkapcsolók lesznek elhelyezve a közvilágítási lámpáknál. Ennek ellenére mégis azt látják, hogy az idei évi rezsiköltségek jelentősen befolyásolni fogják a város jövő évi fejlesztési alapját. Ez azt jelenti, hogy várhatóan drasztikusan csökkeni fog a járdaépítések, valamint az önerős beruházások száma is.

Domonyi László polgármester és dr. Turán Csaba jegyző

A következő napirendi pontban a Kiskőrösi Óvodák munkatervét is véleményezték a képviselők, majd szavaztak az Önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló rendelet módosításáról. Takarékossági elveket figyelembe véve döntöttek így. A Hivatal közös épületben van a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskőrösi Járási Hivatalával, ahol csütörtöki napon 18:00 óráig van ügyfélfogadás. Tekintettel a rezsiköltségek növekedésére, takarékossági okokból célszerű a Hivatalban is szerdai nap helyett, csütörtöki napon 18:00 óráig ügyfélfogadást tartani. Az ügyfélfogadás 2022. november 01. napjától a következők szerint módosul: hétfő 8:00-12:00 óráig és csütörtök 12:30-18:00 óráig. Az alábbiakra tekintettel, az általános munkarend is változik: hétfőtől-szerdáig 8:00 órától 16:30 óráig, csütörtökön 8:00 órától 18:00 óráig, pénteken 7:30 órától 12:00 óráig tart. 

Napirenden volt többek között a Polgármesteri Hivatal 2021. évi tevékenységének beszámolója is, melyet dr. Turán Csaba jegyző állított össze.

A képviselők tíznél is több napirendi pontról szavaztak tegnap

A Kunság-Média Nonprofit Kft. ügyvezetőjének 2022. november 01. napjától – 2023. december 31. napjáig tartó határozott időtartamra Kovács Enikőt szavazták meg, aki feladatát munkaviszonyban fogja ellátni.

Majd a Petőfi 200 Emlékkapu megvalósításáról is döntöttek, az előterjesztésben ismertetett tervek alapján.

Illusztráció

További részletek a videóban:

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS