2022. október 19-én, szerdán délután tartották Kiskőrös Város Képviselő-testületének soron következő ülését a Városháza dísztermében. Az esemény egyik vendége volt Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

Beszámolójában elmondta, hogy október 3-án kiírásra került a Nemzeti Együttműködési Alap (továbbiakban NEA) pályázata egy eddig nem látott összeggel. Ez a kormánynak egy olyan alapja, amire csak civil szervezetek (alapítványok, egyesületek, szövetségek) tudnak pályázni. Ebben az alapban már több mint 11 milliárd forintos keret áll rendelkezésre. Hozzátette – mindamellett, hogy országos szinten a civil szervezetek egyre jobb számokat produkálnak, Bács-Kiskun megye szinte az össze statisztikában országos első helyen szerepel. Kiemelkedő a megyében a civil szervezeti aktivitás, és a pályázati pénzeknek a lehívhatósága 75%-os, ami rendkívül jó teljesítmény.
Reményeit fejezte ki afelől, hogy a gazdasági helyzet ellenére a civil szervezeteknek nem kell majd nélkülözniük a későbbiekben.

Kiskőrösre vonatkozó statisztikai számokat is ismertetett a helyettes államtitkár:
  • 2022-ben a kiskőrösi civil szervezetek összesen közel 50 millió forintot nyertek el a pályázatokon. 
  • A Városi Civil Alap pályázatain összesen 23 millió forintot nyertek el a helyi civil szervezetek.
(b-j) Font Sándor, Szalay-Bobrovniczky Vince, Szedmák Tamás, Domonyi László, dr. Turán Csaba
-Hirdetés-

Szalay-Bobrovniczky Vince kiemelte – Szedmák Tamás által vezetett Főnix Kulturális és Ifjúsági Egyesület hatalmas munkát végez a megyében. Ezért is terjesztettük fel egy állami kitüntetésre, amit nemrégiben át is vehetett Gulyás Gergely miniszter úrtól. 

A helyettes államtitkár elmondta – kiskőrösi látogatása során volt alkalma végigjárni a Petőfi emlékhelyeket, amihez gratulált a városvezetésnek, és mindenkinek, akinek része van a kultusz ilyen mértékű ápolásában, és az elmúlt hétvégi eseményekhez, a történelmi emlékhely avatáshoz egyaránt. Tetszését és örömét fejezte ki a látottakkal kapcsolatban, amihez hozzátette, a jövőben gyakrabban szeretne városunkba érkezni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (7 db kép)
MEGOSZTÁS