A hagyományokhoz híven, az 1956. október 23-i megemlékezést követően Soltvadkert Város Önkormányzat Képvisel-testülete ünnepi ülést tart a Gyöngyház Kulturális Központ színháztermében. Ilyenkor szavazzák meg a városi díjak, kitüntetések átadását, melyre sor is kerül.

Ez idén sem volt másképp. 2022. október 21-én, pénteken ünnepélyes keretek közt adták át az elismeréseket az arra méltóknak.

-Hirdetés-

Az eseményen Kárász András alpolgármester ismertette a kitüntetett címeket és a díjazottak nevét az egybegyűltekkel, majd Fodorné dr. Schiszler Terézia aljegyző olvasta fel a méltatásokat. Az önkormányzati díjakat és kitüntetéseket Temerini Ferenc polgármester, és Kárász András alpolgármester adta át az ünnepelteknek.

Soltvadkert Város Önkormányzat Képviselő-testülete
Soltvadkert Város Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzati kitüntetések és díjak adományozásáról szóló 8/1998. (IV.3.) ITT rendeletben foglalt felhatalmazás alapján 2022. évben az alábbi személyek részére adományozott kitüntető címet, kitüntetést és díjat:

Soltvadkert Város Önkormányzat Képviselő-testülete példamutató emberi magatartásáért a köztiszteletben álló Nagy Gábor, a Vadkert-Agrotechnika Kft. ügyvezetője részére „Az Év Vállalkozója” díjat adományozta a hosszú időn át végzett, kiemelkedő vállalkozói tevékenységéért, munkahelyek létrehozásáért és megtartásáért, mellyel hozzájárult a város fejlesztési céljainak megvalósításához.

Nagy Gábor, a Vadkert-Agrotechnika Kft. ügyvezetője feleségével

Soltvadkert Város Önkormányzat Képviselő-testülete példamutató emberi magatartásáért a köztiszteletben álló Demeter János részére „Soltvadkert Város Sportjáért” díjat adományozta a sport tiszteletéért, a technikai sportok, kiemelten az Off-Road terén elért sportolói eredményeiért és a sportág, és a szakosztály menedzselése érdekében végzett áldozatos közösségépítő tevékenységéért.

Demeter János

Soltvadkert Város Önkormányzat Képviselő-testülete a sportágban nyújtott kiemelkedő teljesítményéért a Soltvadkerti Kézisuli utánpótlás Sportegyesület Férfi Ifjúsági Kézilabda Csapata részére „Az Év Sportolója” díjat adományozta, és százezer forint pénzjutalomban részesítette kiváló sportolói helytállásáért, kifejezetten a kézilabda sportágban 2022-ben elért kimagasló eredményeiért.

Soltvadkerti Kézisuli Utánpótlás Sportegyesület Férfi Ifjúsági Kézilabda Csapata:

Edző: Forgó Erzsébet
A csapat tagjai: Engler Bence, Fülöp Marcell, Hachbold Gergő, Hachbold László, Hegyi Ádám, Hirsch Ádám, Judák Gergő, Kriszt Ármin, Kriszt Vidor, Májer Márk, Mészáros Gergő, Nagy Norbert, Opauszki Tamás, Rákóczi Péter, Szénási Béla, Szentgyörgyi Gergő, Zsikla Milán, Városi Ferenc, Vincze Tamás  

Soltvadkerti Kézisuli Utánpótlás Sportegyesület Férfi Ifjúsági Kézilabda Csapata

Soltvadkert Város Önkormányzat Képviselő-testülete példamutató emberi magatartásáért a köztiszteletben álló Zsikla Magdolna részére „Soltvadkert Város Szolgálatáért” kitüntetést adományozta, és egyhavi bruttó illetményének megfelelő jutalomban részesítette a Soltvadkerti Polgármester Hivatal köztisztviselőjeként a köz szolgálatában 40 éven át elhivatottan és kiemelkedő szakmai színvonalon végzett köztisztviselői munkásságáért nyugdíjba vonulása alkalmából.

Zsikla Magdolna

Soltvadkert Város Önkormányzat Képviselő-testülete példamutató emberi magatartásáért a köztiszteletben álló Jaszanovics Istvánné részére „Soltvadkert Város Szolgálatáért” kitüntetést adományozta, és egyhavi bruttó illetményének megfelelő jutalomban részesítette a Soltvadkerti Polgármesteri Hivatal köztisztviselőjeként a köz szolgálatában több mint 10 éven át elhivatottan és kiemelkedő szakmai színvonalon végzett köztisztviselői munkásságáért nyugdíjba vonulása alkalmából.

Jaszanovics Istvánné és férje, Jaszanovics István

Soltvadkert Város Önkormányzat Képviselő-testülete példamutató emberi magatartásáért a köztiszteletben álló Kormányos Éva részére „Pro Scole” díjat adományozott, és egyhavi bruttó illetményének megfelelő jutalomban részesítette az Önkormányzati Óvoda pedagógusaként hivatástudattal végzett oktató-nevelő munkája elismeréseként nyugdíjba vonulása alkalmából

Kormányos Éva

Soltvadkert Város Önkormányzat Képviselő-testülete példamutató emberi magatartásáért a köztiszteletben álló Nyúlné Forgó Mária részére „Pro Scole” díjat adományozott, és egyhavi bruttó illetményének megfelelő jutalomban részesítette a helyi általános iskola pedagógusaként hivatástudattal végzett oktató-nevelő munkája elismeréseként nyugdíjba vonulása alkalmából.

Nyúlné Forgó Mária és párja

Soltvadkert Város Önkormányzat Képviselő-testülete példamutató emberi magatartásáért a köztiszteletben álló Ágó Sándor és Ágó Sándorné részére „Soltvadkert Városért” kitüntető címet adományozta a soltvadkerti mozi szolgálatában több mint 4 évtizeden át elkötelezetten és hivatástudattal végzett közszolgálati munkásságuk, valamint a közösségépítő tevékenységük elismeréseként.

Ágó Sándor és Ágó Sándorné

Soltvadkert Város Önkormányzat Képviselő-testülete példamutató emberi magatartásáért a köztiszteletben álló Prof. Dr. Kemény Lajos részére „Soltvadkert Város Díszpolgára” kitüntető címet adományozta az egészségügyben, kiemelten a bőrgyógyászat egyetemes haladása érdekében végzett, hazai és nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő orvosi, oktatói, tudományos és közéleti munkásságáért, mellyel nagymértékben hozzájárult Soltvadkert Város polgárainak gyógyításához és a település jó hírnevének növeléséhez.

Prof. Dr. Kemény Lajos

Gratulálunk a díjazottaknak, kitüntetetteknek!

Az ünnepségen elhangzott méltatásokat hamarosan olvashatják a VIRA.HU-n!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (59 db kép)
MEGOSZTÁS